Det här är stort!!!

Idag har jag tränat med en av världens bästa snubbar på å kuta 5000m. Ali gör de på 12.59min!!!! Inte oväntat satsar han på att bli en av världens 10 bästa... "det finns inga hemliga knep, det är bara hård träning". Ord och inga visor och jag kan inte klaga på min längd heller eftersom att Ali var åtskilliga cm kortare, men troligtvis också åtskilliga kilo lättare i kroppen... Återstår att se om han snörar på sig pjucken på lördag och gör Zlatan-vinken åt oss på Startmilen, vore coolt!

Helgen är över, nu börjar allvaret

Imorgon ska ja inställa mig för VFU-tjänstgöring, huuuuva! Lite smånervös faktiskt, har ju bara varit på de tidigareåren innan men nu är de riktigt gamla småbarnen som jag ska tampas med. Vet ju hur ja själv var som tonåring... Men de löser sig nog med lite militärisk disciplin, svett och tårar (hos eleverna) ;o)

Kneget idag igen, segt men fick lite sålt iaf. Godkänt men inte mycket mer. Känner även hur länge sen de var jag jobbade. Fötterna gör ont främst under hälarna, benen är stela och höfterna ömmar, ja skyller på ovana och tänker absolut inte erkänna att det kan vara så att jag börjar bli gammal, trots (det mycket uppskattade) 25årsöverraskningskalaset i veckan. Resulterade i vila för mig idag tagen på eget initiativ. Ute på hal is men hoppas och tror inte att det kommer inverka allt för negativt på löpningen.

Veckans etablerade comeback är utan tvivel Källmén
Veckans snyting delade Thoothpick ut när han rundade mig på sista tusingen på torsdagspasset
Veckans sjönsjungande är änglakören på kalaset, med kapellmästare Ydén vid rodret
Veckans inte lika skönsjungande, jag själv när jag rev av några gamla HP-stänkare för Sigge


Estadio do'Dragao

Stadion vi ville till men aldrig kom fram till när jag och polaren Magnus var i Portugal EM-04. Sverige spelade aldrig på arena när vi var där men  vi ville iaf se den. De fick vi, men bara på mycket långt håll. Ikväll får jag se de från insidan FORZA  Suecia! eller nått.

I torsdags var de familjegathering hos SoD med lillkille Sigge och farmor. Mycket trevligt, god mat och trevligt att träffa familjen!

Har knegat idag första gången på enormt länge vilket gjorde att jag var lite ringrostig men fick iväg några prylar iaf.

Kvällen var vi i Kumla och födelsedagsfikade hos Elins farmor och farfar. Mycket gott, men jag höll igen. Vill ju inte förstöra det fina jobb jag gjorde på ÖKK idag.

Träningen för dagen innehöll jordens längsta pass på crosstrainern 1h40min!!!! Kom drygt 21km med en 5min återhämtning med lägre tempo efter första 60min. Jag är mycket nöjd med passet med tanke på att jag var helt knäckt igår när det kom till sd 6km, men persade på rodden över 2000m. Nytt PB 7.22min och tror nog jag ska kunna pressa mig ner under 7.20 innan vintern är över.
PB på rodden satte också unge Fredrik (7.42min?) som verkar vara pågång. Långsiktig träning och han kommer utvecklas mycket bra, de är jag övertygad om!

Glöm inte att de e sommartid imorgon by the way...

25års kalas!!!!!

HAHAHAHAHA, mina vänner är för goá!!! eftersom att jag snart fyller 26 och ja ännu inte haft något 25års kalas tog de saken i egna händer och fixade ett överrasknings kalas! Riktikgt lajbans! Vi skulle träffats för att diskutera Kroatienresan, något ambitöst tyckte jag när jag fick höra det för några dagar sen, men är det det som krävs för att alla ska tycka att de blir en bra resa är ja den siste som backar ur. Ja föreslog bridge, eftersom det hela började dofta pensionärscharterresa. Men så imorse fick jag sms av Sara 06.51 som hade hittat värsta forspaddlingen och värsta EU-märkta stränderna. Bra tänkte jag för då blir de ingen virkning iaf. Helt ovetande av vad som väntade ringde jag och Elin på hos Johanna. Ja hade med mig matlåda för ja inte hade hunnit äta. Märkte att det var någon ting för jag fick en djup blick av Johanna, men de e ju alltid trevligt ;o) men så började nån spela gitarr och när jag kom in i rummet satt där en änglakör och deras vackra toner fyllde rummet i en special skriven sång av Ydén som gick rakt in i mitt hjärta. Sen blev det allt som hör kalas till, tårta, fika, paket, massor av fin fina paket Tack alle sammans, det var verkligen oväntat och jag tycker om er såååå :o)

Annars gick passet mycket lugnt idag, 45min crosstrainer. Men det var tungt att gå upp ur bingen å kroppen värkte så tog det hela som lite aktiv vila, snitt puls på 151. Vilket kan jämföras med gårdadens dryga 170 i snitt...

Var även på LÖPEX idag å beställde nya Nike Lunartrainer men provade även ett par vassa Asics tävlingskor, speciellt hemtagna i storlek för mig i bassortimentet!!! Det är vad jag kallar service! Kul också att min vän Johanna hittade ett par pjuck som kändes riktigt bra för fortsatt satsning mot Varvet. Om väret tillåter kommer nog hojen rulla mot Götet fram i maj för att kolla på alla mina hjältar. Blivande frugan, Sköna Elin(á), slog också till på ett par nya galoscher. Kul, tyder ändå på vilja. Får se vart de slutar men jag är hoppfull att inom nått år kunna mysjogga tillsammans en femma.


Svett, svett, svett och åter svett

Mumma säger ja, men tycker synd om människan om jag kramat någon efteråt. Sjukt, har aldrig svettats så kraftigt tidigare. de var 8km på crosstrainer som bidrog till denna mycket exalterande upplevelse. Insturktionen innan var att landa på en tid av 33.10min, själv hoppades jag på PB. Mitt mål fixande jag och jag putsade det med några minuter. Men grymmare än mig var Vonny Swimmer en riktigt hjälte idag! Hon uträttade stordåd och dundrade in på 33.29min, självfallet var det också nytt PB. Men helt sjukt va hon kan köra på, gå in i tunneln. Det lovar gott när hon har fått lite mer löpning i kroppen också.

Förmiddagen gick åt till plugg. Fixade färdigt examinationsuppgiften för kursen och lämnade in mina sommarslicks till gummimojjen för att de ska få fixa till vibrationerna som uppstår runt 80-110. Dom får ett försök till sen åker jag till Frasses däck, dom är iaf himla trevliga och kunniga.

Ser fram emot morgondagen de e mycket som händer. Men höjdpunkterna blir att:

  • Vakna
  • Träna
  • Vänta på att Elin ska komma hem från jobbet
  • Planera Kroatien resan
  • Klämma på skor på LÖPEX (happenings onsdag, torsdag och fredag, åk dit ni med!!!)

Något ut över det vanliga

Ett av vinterns bästa pass dansades hem ikväll i hallen.

3x5x400m
72-70-68, sista gick på 64 vilekt är i trakterna av ett mycket gammalt PB på distansen.

Och det kändes lätt som en plätt! Tack Mike för bra grund nu i vinter.

per KFUM ad astra

Sammanfattningsvis är ett ord som återkommer ofta...

I all litteratur vi håller på å läser. Det kan vara ett smart ord att ha koll på men kan också stjälpa liten björn. För läser man bara det ser man bara grönt när man ser skogen och inte blåbären som gömmer sig i riset! Tänk på de nästa gång du läser en pisströkig gammalavhandling.

Två ord som beskriver helgen kan vara svettig och god.
Svettig för jag har förlorat otaliga liter svett när jag har tillbringat sjukt mycket tid på ÖKK. Men svett är väl typ som näsdroppar så synd att jag inte tappade upp det och sålde på Örebros motsvarighet till plattan, Almbyplan. CSN skulle väl antagligen jagat mig med blåslampa för att jag jobbar å pluggar samtidigt. SKIT I DET NI, säger jag! Låt mig jobba och få lön för det och samtidigt som jag får bidraga till välfärdsstaten isf för att jag ska plocka ner det i fickan utan att bidra med ekonomisk hjälp till att bla. rädda liv!!!

God för Elin och jag fixade 3rätters kalas middag till Hasse med familj.

Förrätt: Bacon kramande mandelpotatis med syrliga färska rödbetor
Varmrätt: Klassisk plankstek (Inga genvägar allt var pure råvaror)
Dessert: Express Cheesecake i glas

Passen såg ut som följer:

Fredag FM - 40min crosstrainer (Cardio apparaten)
Ferdag EM - 2000m rodd utan tryck (hade behövt segel och styvkuling för armarna, ja hela kroppen var Keso) Styrka överkropp och 8km crosstrainer
Lördag - 60min crosstrainer 12,61km, 1500m rodd (500m flyt, 500m tryck 1.44min, 500m flyt: 5.55min tot) 30min crosstrainer (kommer inte ihåg hur långt jag kom) Ingen vila mellan de olika momenten mer än tiden det tar att förflytta sig 8m :o)
Söndag - 60min crosstrainer 12,1km

FREDAG!!!

Nu så är de helg!!!!! WIIIIIIEEEE!!!!

ÖKK idag för alla hugade och friska. Vonny var där och krigade, Lasse var där och dansade, Sjögren var där och imponerade och så lilla blygsamma jag.

Styrka och SD 4000m i lutning 3.30min/km
Gick bra men nu är det på med ispåsar ikväll.

Synd att jag inte kan se bilden på KFUM löparnas hemsida bara....

Måste rusa. Middag för två lover birds nu ;o)

Klapp, klappdag avslutas med plastförseglade isbitar

Klapp klapp minst sagt! Roligt att jag vaknade före klocka och var hyfsat pigg för en gångs skull. Dusch och uppfräschning av det hår beklädda ansiktet. Börjat raka mig med hyvel, som riktiga män... fast då kan ja inte raka mig lika ofta vilket leder till att det lätt blir aningens ovårdat. Men skit samma Elin gillart :o) Undra vilken sorts man hon tog mig för? En ung, atletisk skapligt vältränad kille, eller såg hon redan då mina anlag för att se ut som en skitig orakad halvsluskig cowboy? hmmm, lär inte bli mycket sömn i natt med allt detta grubbel, vem har jag varit dom senaste 7åren å vem ska jag bli?

Ja just det glädjande nog fick ja reda på här i helgen att jag visst fått lite löpargener i mig. Det var när vi passerade ett motionsområden på väg ut från Sumpan som farsan började glappa. Det var tydligen så att på kvällarna när han låg inne som telegubbe kuta dom en hel del. En grupp där ingen ville ge sig å speciellt inte min tjurskallige far (ytterligare en egenskap jag fått :o) ) Va visst nån duktig tjomme från Storumman som va bäst i gruppen å som sagt till farsan han brukar kunna skaka av sig de flesta, men gubben var nått alldeles extra, en svår snubbe att hänga av. Farsan säger också att han sprang 3km i skogen där runt 10min, inte illa pinkat, där hade man fått bita i. Nästa så jag är sugen att åka dit å kuta bara för att... familjerekord ni vet...

Till kneget efter en lyxfrulle hos Sara med både kiwi och frysta jordgubbar i filen!!! Inte illa!!! Bortskämd på en torsdag, ja har de alldeles för bra :o)

På jobbet var det idel glada miner hos allt folk ja stötte på, riktigt kul att folk undrar vart en är när man inte är där! Så iväg till ett halvgivande studiebesök hos specialpedagogiska skolmyndigheten. Bra att veta att dom finns, ska bra klara av mina 2,5år som jag har kvar i plugget... Hem sen å läste skönlitterärt Svenska för idioter heter den. Den är så avslöjande att man rodnar ibland. En sån där bok som 14åriga tjejer sitter å fnittrar högt när dom läser (kanske bara fördommar, känner ingen så liten människa förutom Sigge då, men han är ju vare sig tjej, tonåring eller kan läsa...)

Träning i hallen. Ett riktigt skönt pass, hårt men klokt planerat!

2000m 6.20min
8x150m
5x400m
Gick som en dans förutom överspänd buk. Sprang med en pundus mage som hade gjort gubbarna på Ahlsell avis. Kände av benhinnorna på uppv så nu blir de behandling med ispåsar. Glädjande är att Nicky Butt är tillbaka på löparbanan, all in, mer behövs inte!

Resultat och bilder från 2 sjöar runt

1.   Janne Holmén - Rånäs 4H - 35.24 - 3.09

2.   Mikael Lindberg - Edsbyns IF Friidrott - 36.07 - 3.13

3.   David Nilsson - Högby IF - 36.12 - 3.13

10. Patrik Persson - KFUM Örebro Friidrott - 39.23 - 3.31

13. Stefan Olars - Kumla SF Friidrott - 39.42 - 3.32

14. Daniel Brånn - Kumla SF Friifrott - 39.54 - 3.33


Ut ur idet!

Tävlingspremiär utomhus i helgen förlagd till Sumpan. Passivlöpning från start som planerat, men med drygt 3km kvar tryckte jag till och lämnade klunga jag hängt med stora delar av loppet bakom mig. Stefans kommentar efteråt om att jag "lekte med dom" kanske inte stämmer helt, men kände mig ändock riktigt fräsch sista biten och kunde löpa ut och nu när jag vet att jag faktiskt orkar springa lopp över milen så blir det klart starkare öppning kommande tävlingar.

Vildmarksmässan i lördags hade en höjdpunkt och den stavas p a p p a. Himla kul att få göra nått med gubben länge sen något sådant hände. "Back in the days" åkte vi herrar i familjen till Laxsjöarna å fiskade med farfars gummibåt å tältade. Men så riktigt kul det här.

Annars är det mycket nu...
Vakna
Frulle
Plugga
Morgonjogg 4,5km (4.16min/km men huvudsaken att få röra på sig och känna på benen dagen efter)
Plugga
Lunch
Plugga
Seminarium
Bogg, plugg, mellanmål
Träning
Käk
Plugg
och slutligen hoppas jag på att landa i bingen framåt små timmarna, puuuh (svettigt att hinna allt)

Förra veckans lista:
Mest smakrika: Moster Barbros pasta del mare eller va man ska kalla det för... riktigt GOTT i alla fall!
Mest efterlängtade: Att komma ut ur idet. Nu är jag igång och gött att få nått att bygga vidare på!

Blir man inte glad så säg...

"Lärandets ekologi" - en genial bok skriven av Bernt Gunnarsson. Fast det är inte just det han har skrivit som är det geniala. Jag har köptboken på Campusbokhandel och då får man liksom med alla överstrykningar, men även kommentarer som tidigare studenter funnit värdefulla att skriva ner och komma ihåg. (Alla bilderär "klickbara")


Kärleksdramat börjar på sida 86 där vi får möta en av huvudpersonerna. Vi kallar henne Nina...


Redan på s.87 kulminerar intrigerna i tre små fina ord... Men vem är avsändaren???



s.89 uppstår någon sorts eurofori


Äntligen har de fått sina känslor besvarade på s.95 D+S=SANT!




s.104 Men vad hände här? Är det så att känslorna svalnat? Eller är det en bekräftelse på smaken efter att Nina nafsat på en sockerbit? Eller är det en trejde spelare på plan, med tanke på färgen på pennan? Vet du något om dessa N och D så hör gärna av dig till vår tips telefon 0771-88 44 44   


Annars har fredagskvällen gått åt till att mysa med min fästmö och våra trevliga vänner i familjen Samuelssons. En duktigt pott-tränad tjej visade stolt och glatt upp sina kunskaper :o) Bravo!

Imorgon bär det av till STHLM med min far för ett intressant besök på vildmarksmässa och senare inackordering på Sheraton Hotel Täby, för acklimatisering inför söndagens kraftprov i Sumpan.

Nyponsoppa - när du får oväntat besök!

Inne i en "uppstartvaecka" med sikte Tantolunden å så länge ja springer på underlag som inte är knöggligt och halt känns steget helt ok. Stundtals ont i höger hålfot, under å runt till yttersidan, stel höger skuldra, höger höft/skinka så där har ja lite utmaningar å  lite å jobba med, men de kommer bli kalas när de e dags på allvar! Vägen dit är glädje och nu på söndag ska de bli sjukt kul med ett nytt litet äventyr till STHLM och Två sjöar runt i Sumpan. Förhoppningsvis stöter jag på tre go gubbar från KSF också, kul å träffa folk!

Träningen igår var 40min lätt dist
Idag var de dist 1h20min

Inget av passen var klockrena, som jag var inne på tidigare är de sjukt svårt att hålla ordning på alla fötterna när de inte är krattade grusgångar. Ja längtar till våren, när solen värmer mina frusna tummar och den ljumma vårbrisen leker med min kalufs. Det värmde dock igår att träffa på Stygge å Sara med 5min kvar, som tittade in på nyponsoppa med glass efter passet. En bortglömd klassiker!

 


Var förbi hos familjen Nilvér igår förresten, å de e helt sjukt grymt att få hålla å se lillgrabben Sigge's små rörelser och rynkningar i ansiktet. Söt som få!

 


Kassler och brocolli

Strimla gul lök
Låt den svettas lite i pannan och ringla över lite ljus sirap

Strimlad kassler gör nu entré i pannan

På med salt, svartpeppar, vitlökskrydda å faktiskt lite örtsalt (länge sen ja använde hade nästa glömt bort att de fanns fortfarande men de stod på hyllan)

Korka upp sherryflaskan och var nog med att hälla vätskan i pannan och ingen annan stans!!!
Låt det koka ett tag
I med köttfond eller buljong och häll på lite matlagnings grädde
Puttra på lite
Strimla röd paprika, och plocka i lite brocolli
Efter nån minut är de färdigt och en smart idé är att kokat lite ekologisk spagetti och njuta den kulinariska anrättningen med en god dryck (vatten om du är under 18, är du över rekommenderas en kall Åbro Segill)

 

Jag vill även passa på att tacka Sara för att förgyllt de senaste dagarna med förstklassiga bönor. Rackarns gott kaffe!

 

Förra vekans lista kommer nu eftersom ja inte palla me å skriva igår kväll. Precis som veckan innan finns det bara EN på listan!!!

 

Veckans nykomling: SIGGE eller va nu det lilla bedårande gossebarnet ska heta som har fått mig till farbror.


Det blåser snålt

men jag är redo för att ge mig ut på morgonjogg eller morgondist snarare. Släpar efter med tränigen och det är dom här passen jag verkligen behöver, precis som allting annat plus några liter talang. Blir ett pass i eftermiddag också om jag hinner med för plugget skull, men de brukar lösa sig.

Ungdoms SM i Borås kan man följa på web-tv vilket jag gjorde igår när lill Kroonan sprang försök på 1000m. Kontrollerat hela loppet, fölltillbaks något på det tredjevarvet tror jag det var, men som sagt var det kontrollerat och de avslutande varvet avancerade han till andraplatsen och flöt in på nytt pb 2.47.35 GRATTIS! Finalen går idag söndag 15.00 http://www.ikymer.se/webtv/ jag kommer att bänka mig trots taskig kvalite på bilden är det sjukt spännande!

Värre gick det för KFUMarna i Götet. Bjuris var de som gick bäst och inte bröt. 4.09.78 men det räckte inte till final. De andra två gubbarna har jag ingen koll på men det är märkligt för de verkar kunna kuta snabbt på träning. Tungt och jobbigt å har man ont blir det hela bara än värre, been there, done that (eller va de heter)

Slut jiddrat nu ska ja ut å kuta!

Fredagens pass idag

Den som spar han har...
2km rodd
Fredags styrka
8km SD
Var lite yr och kände mig lite snurrig, Bjurström syndromet även kallat, innan jag ställde mig på löpbandet för SD. När så benen börjat röra på sig var det bara att fortsätta gick riktigt bra fram till 4km kvar. Psykologiskt knäckt och ville bara sluta, men de  brukar ju vara annorlunda att det är då det släpper mera, men icke. Kämpade mig i mål och höjde farten på sista km för att bli av med skiten. Ont i yttersida höger fot och tendens till skoskav i vänster hålfot!? Knappt synbart, i klass med gubben som besökte sjukstugan på Vasaloppet, pinsamt förövrigt :o) men inte yr iaf.

Plugga, plugga, plugga. Sen iväg på teater som Elins syster Klara var med i. Handlade om gymnasievalet och de har tunerat runt i länet och spelat för åttorna. Själv har jag ju passerat gymnasievalet för ett litet tag sen men såg på det hela ur en annan synvinkel, nämligen som förälder... jag gjorde ett mindre övertänkt val tror jag för en sekund som innebar att jag inte vill ha nån unge som är trotsig och hatar sina föräldrar. Men sen kom jag på att jag inte ska bli en hatad förälder, jag ska bli en älskad :o) Jag ska vara en hippidihippedihopp förelder, en cooling. byxor med häng, keps på sne och säga waas'uup!? eller så frotsätter jag bara att var jag å så får ungen säga va den vill...

Und Amanda. Ich wünsche Sie eine sehr guttes reisen zu die grosse land, die land mitt fiele würtsen und sehr gutes biere. Aber sie können nicht dies drycke gesmaken, Sie sollen nicht das geglömmen! (å där kom päronet inom mig fram:oS )


Recept på en lyckad fredag kväll

en skvätt god mat
en klunk eller två gott Cicero
en fästmö efter behag
en väl laddad mobil ( för röstning på Spettan)



(Hoppas verkligen att Thilda kryar på sig!)

It's alive!



Något lyxigt kanske, men de funkar inte att springa flera mil i veckan å sen springa ner till tvättstugan för att tvätta kläder så jag kan springa flera mil nästa vecka igen. Missar alla roliga träffar med kufar i tvättstugan, men får försöka prioritera torsdagsbingon och räkaftnarna som hålls allt emellanåt.

Igår kan jag kört mitt bästa pass sen jag var ung. 3x7x200-vila100. Jag mådde riktigt dåligt efter andra serien men dunkade iaf iväg den sista också. Har tyvärr inte riktigt koll på tiderna men så trött jag var (va uppe på 194 i puls och de e även där nån stans ja har mätt upp max, men frågan om de verkligen va de...) å på det sätt jag kunde ta ut mig var länge sen och glädjande.

Idag har jag hjälpt Sara med köksbänksrenovering, men Ernst kan vara lugn. Jag hade inga vidare kvalitéer så han får snickra på sitt torp i år igen.

The man with no name!

Vem är då denna hemlighetsfulla rackare som inte har något namn riktigt bestämt än? Det är ingen mindre än den krabat som gjort mig till Farbro Putte å min fästmö till Faster Elin, pappa till farfar å mamma till farmor, de e Sofie å Dennis lilla plutt som kom till världen igår kväll.


Hur söt å go som helst men kan inte bli mycket annat me de föräldrarna:o)
Söt var då direkt inte den allt så nu hippa Peter Jidhe för 13år sen när han var reporter på plats när Luleå tog SM guld i hockey. Kan vara de fulaste jag sett! Tyvärr kan jag inte hitta några bilder på nätet men kan hänvisa till 22.25 sporten på tv4 090304. Å för er som undrar så blundar jag varje morgon när jag kollar mig i spegeln ;o)

Man vet när föreläsaren är från en annan generation när han kallar en kopia för fotostatbild. Knappt man fatta va han mena när han snacka. Dels kommer han från en annan tid, han mummlar och vänder sig mot tavlan och slutligen snackar han dalmål. Det sista klart underhållande!

Träningen idag blev av aktiv vila karraktär, bukras, så lätt lätt jogg ca 5km.

Slutligen vill jag bara delge er Team Hoyt, en fantastisk perstation. Världsrekord, guldbollar å chins tävlingar i all ära men de här är klart de grymmaste jag sett! Fick det som mail, men skickar jag de vidare är det troliga att de åker i papperskorgen omg. men nu kommer det finnas här iaf. Tyck vad ni vill om budskapet på slutet men förundras och inspireras av prestationen!
***************
Vill gärna dela med mig av denna helt fantastiska historia. Den sätter perspektiv på tillvaron..
En dag frågar en son sin far: *Pappa, springer du en maraton medmig?*
Pappan svarar: *ja* och de springer sin första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen: *Pappa, springer du en till maraton med mig?* och pappan svarar igen *ja, min son*.
En dag frågar sonen sin far: *Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med
mig?* (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och pappan svarar igen *Ja**
http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY
***************

Vi har fått tillökning!

Husqvarna heter den och tvättar vidunderligt vitt, hoppas vi... Vi får se när de är inkopplad, men fin är de i alla fall och ett kap enligt försäljaren... Inte så förvånande att han hävdade att han hade en själv också som han var såååå nöjd med... hahaha, beprövat knep! Men de var priset och vårat behov som styrde köpet, nu behöver vi inte gå bort till slussen å tvätt längre ;o)

Kvällens pass skulle vart 6x1000 med 1min vila. Men efter att 6st var gjorda och jag låg och pustade som en tappad mört på land säger Coach:
C-Kör en till!
P-Va nej nu räcker de jag har kört mitt, de räcker.
C-Tycker du ska köra en till...
P-Nej de e bra nu.

Coach går iväg, men han är nog väl medveten om att han sått ett lite frö i min skalle. Sånna utmaningar taggar mig, eller i alla fall idag. Sagt å gjort, när jag sett Lars behärskat flyta in på sin 4e 1000ing reser jag mig upp från min golvade position. Säger inget till nån, de bekövs inte för jag är sjukt laddad, inte för att springa fort utan att springa längre än som var sagt, än va huvvet var inställt på, att våga.
Ryggar Lars till en början men de känns förvånandssvärt bra och jag går upp å hjälper till med farthållningen. Trodde jag var färdig när jag korsade "mållinjen" men icke, en liten träningsdjävul hade uppenbarligen byggt bo i mitt huvud och på tre steg efter målgång hade jag bestämt mig.
1min senare ligger ja i rygg igen på Lars. Efter 500m går jag upp å hjälper till. Han svarar med 200m kvar, 50m senare i utgången av kurvan trycker jag till och huvvet är riktigt taggat som det inte varit på mycket, mycket länge. Jag hör Lasses tassande steg närma sig igen men trycker till igen och försöker ta ut steget, trots mina djupryststela kalkonklubbor till lår skriker efter ÖKKpasset igår. Efter målgång är det två glada löpare som tackar varnadra för ett givande pass. Tror att vi börja hitta upp ur diket och upp på vägen mot framgång igen :o)

Per kfum ad astra
Seglen är hissade


Tränigen är igång igen!

Jag har börjat må allt bättre de senaste dagarna och idag var det bara lite retningar i halsen så var åter dags att som så många gånger förr ta trappen ner till svettkällaren. Å vilken glädje å få se svettiga människor igen och mina härliga löparpolare. Har verkligen saknat träningen och nu hoppas jag på att ja i lugn och ro få fokusera på kommande säsong. Jag ska ändå inte klaga för det har faktiskt varit en rackarns bra vinter utan skador eller andra tråkiga avbrott.

Fick höra idag vid lunchen av min underbara fästmö att när jag var lite jag fet men gullig. Hmmm, å ja som innan dess hade berättat för henne hur söt hon var när hon var liten. Jaja, huvudsaken att hon älskar mig nu :o)

Hörde nu att DN-galan nu skulle konvetera från gyllene ligan, till en ännu värre diamond league. Spännande och kanske dags att köpa biljetter... de största stjärnorna ska va med antar jag så vore kul å se Sjögren springa på Olympia Stadion ;o)

RSS 2.0