Snälla farbror doktorn...

...hitta på ett vaccin mot förkylningar!

Jag vill ju hoppa och leka som de andra barnen, men framför allt vill jag kuta! Jag hade ju nått på gång ju! Snälla, snälla, snälla, låt mig bli kry i kroppen 100%. Jag vågar inte riktigt chansa nu, hade det varit i januari eller med nån annan skit tävling knackandes på dörren skulle jag slänga i mig piller och dra iväg på intervaller, men inte nu. Jag vågar inte. Kanske straffar sig i Tantolunden, vem vet? men jag får la bit i lite mer bara. Kommer ju ändå vara nån minut bakom Musse, Sjökvist och Sjögren men helgen är ju mer än bara en resultatlista. Det är fest, det är en möjlighet att få insipration och en möjlighet att springa mot gubbar som några av dem kommer stå på startlinjen i SM-stafetten, det är erfarenhet. Så snälla, snälla, snälla, jag går på trippel dos av allt å en korg med kiwi nu ska jag snart sova också.

Tjing tjong, det är min gröna snorkråkesång!

Korta terräng DM i Glansen - målgång - allt var upplagt för triumf, sarafixar.se hade ju gjort en enastående insats!

Vimmel från kalas i helgen och natursköningar

Mrgontrött

Det är inte så svårt, det är bara att springa fortare än man gjorde senast!

Påsksmällen igår blev en höjdare. Kände mig trött och inte ute ur idet riktigt strax innan start. Men efter de första 800m toksnabba öppning från de hugade kändes det kontrollerat. Jag andades normalt och trots att det rullade på vilket gav mig en himla skön känsla i kroppen, att idag var det upp till mig hur det skulle gå och inte som på Startmilen senast då kroppen strejkade hårdare en arga kommunalare på första maj. Nej nu gick det bra och hade fint tryck upp i backarna på andra varvet. Å som jag kuta! hade en härlig duell med en parvel (lika gammal som min gamle bror) från Fredrikshof.

Några meter efter den första rusningen var de dags att söka position då ja tyckte han gick in lite snäft precis framför mig, ja blev lite sur men sa inget. Han rann iväg i början utför, men jag kontrade i första backen uppför, fick en liten lucka. Men så gick han om mig igen på den långa rakan runt 2km in i loppet, återigen väldigt snävt vek han in och i några steg sänkte tempot och jag fick trippa lite innan han ökade igen. Då fanns det inte på kartan att jag skulle släppa. Kände mig glad och ruskigt lätt vid varvning och fick uppmaning från coach att rulla på utför, vilket jag gjorde och när jag hörde folk vid sidan uppmanade parveln att komma igen och inte släppa och täppa igen luckan tänkte jag att han inte skulle få nått gratis och grillade honom lite extra med ett leende på läpparna. Luckan ökade, men för att vara på den säkra sidan så slog jag inte av utan behöll trycket uppför och löpte ut på flacken. Jag hade 11sekunder tillgodo när jag korsade mållinjen. Synd att det inte var en 10a vi skulle köra för då är de frågan om inte 33min på milen hade kunnat forcerats... Det här ger mersmak!

Resultat

Kvinnor (7,6km)
1. Anna Rahm Rånäs 4H 26.45
8. Carina Persson Sävedalens AIK 31.14
12.Yvonne Persson KFUM Örebro 33.19

Män (7,6km)
1. Lars Johansson Enhörna IF 23.00
2. Per Sjögren KFUM Örebro 23.21
3. Henrik Löfås Uppsala IF 24.25
6. Patrik Persson KFUM Örebro 25.14
12. Niklas Källmén KFUM Örebro 26.02

Män 22 (7,6km)
4. Lars Drageryd KFUM Örebro 26.39
P 19 (4km)
3. Lukas Melander KFUM Örebro 13.51
P 15 (4km)
3. Petter Kroon KFUM Örebro14.06

Kalas

Kalas var ordet för gårdagen, men det var ju också påskafton icke att förglömma bland ballonger och serpentiner. Började redan på morgonen med att blivande frugan dukade upp med finfrulle "på" säng, för att göra mig observant på att jag tagit ytterligare ett steg i vandringen på att bli livsnjutare på heltid (pensionär).
Sen bar det av till träningen för dagen 40min jogg och 5x200m (blev bara 3 dock) Värt att notera var att superjunioren Petter kutar ifrån oss gamlingar snuskigt lätt. Lasse hade kick men såg ändå tung ut, så när han är i form kommer ja att få draghjälp inte bara på de kortare distanserna i sommar.
piffade till hemmet lite och förberedde käk till min hungriga familj som dundrade in på kvällskvisten. 3rätters och tårta! synd att ja inte fyller år oftare...

Tack för det mycket välbehövliga tillskottet till reskassan!

Veckans lista
Veckans speedkulor är Bjuris (enormt stark i backarna trots sjukdom) Blåvalen Sjögren (2.56min i 1000m backe och ändå bara på knappa 95%) Coach Kroon (damma in en tusing på bana 2.57min, inte helt 100 på tiden men fort gick de)
Veckans kommentarer "jag är inte så mycket för att showa" jag själv som svar då Coach berättar om hur Sjögren skriker och kastar sig på marken av utmattning efter sista 1000ingen i backe med uppmaning om att vi ska göra detsamma. "Jo för det är ju himla svårt att knäcka en tjej. Det är ju ungefär lika svårt som att knäcka en hasselnöt med nötknäppare vid jul" jag själv om min brors bedrift att knäcka sin fru och svägerska i gång när de var ute och spankulerade, vilket han motiverade med att han skulle kunna göra milen under 40min.
Veckans tips lägg inte in en ölflaska i frysen och glöm bort den, konsikvenserna kan bli förödande...

Ja är farbror 24-7

För typ 5veckor sen blev jag farbror, allt gick så himla fort. Först fick jag vänta nio månader, och ingen information eller utbildning fick jag för att bli farbror. Men sen heltplötsligt fick jag ett sms att det var dags, jag började förbereda mig mentalt, allt hade varit på sån distans tidigare, hade nog inte fattat det riktigt, blir så okonkret, menar de va ju inte min mage som växte och inte jag som gick på sån där prysofysolylaxkurs (andas rätt grej). Men nu på påsklovet när motivationen för att plugga är sviktande tar jag tillfälle i akt och bygger på min kunskapsbas, jag kompetensutvecklar mig själv som farbror. Det aktuella området jag studerar nu är godnattsagor 7.5hp. En given kunskapskälla är youtube där jag hittar inspiration från han Nassim tror jag han heter, han är lite rolig.
(klicka på kursens namn så kommer godnattsagan)

Startfältet lämnar universitetsavenyn bakom sig... (Startmilen 2009)


































Har ju glömt att skriva in förra veckans lista, en miss som måste rättas till omg!

Veckans snackis på ÖKK är otvielelaktigt vår vän Ali Abdulahi. Alla snackade om "den lille mörka tunna killen" som trippade runt i lokalerna. Till och med den lätt runda gubben som stod brevid mig på löpbandet hade något att säga när hans polare kom och berättade om den fantastiske löpare som gör 12.59min på 5000m varpå den lätt runda gubben säger "säger mig ingenting"...
Veckans PB hagel stod de unga löparna för och en gamal räv: Petter Kroon 800m 2.13.43min, 1500m 4.32.97min (Marsspelen). Fredrik Ekenberg 17.41min (Startmilen 5km). Daniel Brånn 34.52min (Startmilen 10km).
Veckans pinsammaste
-...vad heter du?
-Tove
-Toa? nej ja menade ju Tova... (blir pinsamt röd i hela huvudet och alla asgarvar)
-Nej Moa
-Moa!?
-Nej!
-Men va heter du?
-Elvira!
Snopet...

Hofvendal är en vis man

" det är rädslan för att begå misstag som lägger hinder i vägen för utveckling och "nya försök" "

Om jag bara kan tillåta mig sälv att försöka och inte vara så himla rädd för att misslyckas kommer den här säsongen att bli en mycket bra löparsäsong.

Måste dra nu, träningen börjar, återkommer i kväll!

Startmilen

då så var de avklarat, den riktiga premiären på löarsäsongen óch visst gick det bra om än dock inte så väl som jag hoppats. Kuta runt 10km på 33.51 vilket är en bit under den bästa tiden jag har från tidigare år, från år då jag satt mitt PB 33.07... Så de finns lite att bygga vidare på.

Som sin vana trogen stck Jacob Olars iväg från start med Andreas Svensson tätt följande i hasorna. Jag öppnade mer vågat än på 2sjöar och låg fint placerad i en bra jagande klunga. Men ganska omg började vaderna kännas och vid varvning var de tokklubbor i låren. Tanken och förhoppning om att det var det sista varvet jag var på kom, men självfallet var det inte så. Akelegubben jag hängde i rygg på försvann och min löpning blev undermålig.
Fick en riktig svacka och den höll i sig fram tills det var runt 3,5km kvar och jag hörde Mickes stämma ljuda med påmanande ord. Försökte verkligen kriga på och ta ut steget men det kändes som det hjälpte föga för att komma ifatt täten, men jag hade fått 40m lucka bakåt iaf.
Men lagom när Statiol rundats för andra gången och slakmotan upp mot universitet började jag ana tassande steg bakom mig. Jag la upp taktiken för att behålla in 5e plats iaf. Gubben bakom får absolut inte gå om i uppförsbacken, klarar jag bara av backen grillar jag honom sen tänkte jag. Jag var ju först in i alla svängar och valde spår och när det plande ut tryckte jag till lite och kom å tänka på Mickes tips jag fått från förr "ska du rycka seriöst, tryck till då ordentligt" sagt och gjort jag ökade lite till och fick lucka som jag kunde hålla hela vägen in. Anderas som varit skuggan på Jakob segrade och sen kom två Akele löpare och Jakob, runt 30s senare kom jag i mål.

Jag är nöjd, men det finns mer att hämta!

Det närmar sig...

start milen och av någon anledning finns jag med i förhandsnacket, men när inga större stjärnor finns får man väl rycka in. Känner mig som en gammal get i samanhangen och minns tillbaka till Lidsons stordagar då var det inget snack. Det fanns bara en, men nu är de mer öppet och finns jag med i förhandssnacket ska jag inte göra någon besviken och inte minst mig sjölv :o) Det är härligt att säsongen drar igång på allvar igen.

per KFUM ad astra

RSS 2.0