She's the one!

Det har varit ett uppehåll i bloggandet för mig, men av naturliga skäl. Det har ju varit jul, min bil har behövt och behöver mycket kärlek, precis som min finfina fästmö!!! Japp, jag är nu förtiden kallad fästman och Elin är min fästmö, detta efter att pappa Hasse hade givit mig tillåtelsen var det inget att tveka på! Ullåhöabacken i Åre blev den geografiska plats där jag fick knäböja och ställa den magiska frågan och där jag fick det fantastiska svaret, JA! Allt var noga planerat och det har gått åt åtskilliga timmar under hösten/vintern för att göra stunden så fin som möjligt. Men egentligen är det ju bara Elin, jag och en portion kärlek som krävdes, men varför inte sätta lite guldkant på stunden :o)

 

Har fått en massa trevliga julklappar och kan inte nämna dem alla men en riktig höjdare var spargrisen jag fick idag som tomten glömt i STHLM. Den är i filt, inte alls knubbig, utan väldigt strikt designad och rosa å jag tackar Sara för denna fantastiska skapelse! En sann vän som inte bara tänker på att jag behöver en ekonomisktbuffert utan även på att jag ska ha ett trendigt hem, hyvens!

 

Träningen har gått bra den senaste tiden men passet med 200ingar igår var en riktig utmaning. Man funderar på varför man håller på? Men vill man bli bäst finns det inga genvägar… Inga medspelare, inga mutade domare, bara ens egen kapacitet. Åker man på torsk eller om det går dåligt är det bara att granska sig själv. Min analys av 200ingarna blir då att jag inte har sprint farten, tur då att jag vill bli bra på 5000 :o)

 

Nu blir de bingen, tävling imorgon, då blir de åka av, var så säker!


Ärorik, rafflande och brutal, it's a sevencamp!

Så var årets största idrottsliga händelse avgjord. Är han född igår, OS var ju i somras, men inte är ja de för igår korades militärpojken David till champ of sevencamp 08. Det var en rafflande tävling där många hade bud på segern. Coach Kroon var bara 1poäng ifrån, inte så överraskande med den erfarenhet han har av sådana häringa arrangemang. Lite uthålligare och lite mer frekvens i armarna på brädstakningen... Grenen var dock en av två grenar jag gjorde bort mig på den nämnda grenen sket sig när jag för mitt allt för mitt liv viftade med stavarna och med min enorma muskelkraft i armarna lyfte min kropp så pass att jag på nått vänster liksom åkte av brädan framåt, kroppen gick fortare än brädan. Adam Alsings kropp och mina armar hade varit ett vinnande koncept. Nöjd dock att jag satte PB i chins, men slagen med en av David, hårt. Ny chans imorgon... tänker mjölka på 400ingarna så jag är fräsch till chinstävlingen ;o) Annars var både Sjögren och Coach Kroon utropstecken i chinsen. Lucken presterade överförväntan i dips å satte hård press på oss andra. Mina tankar går till alla de atleter som inte kom till start, hoppas att det kan bli fler fina tävlingar av detta slag så även de får chansen att visa upp sig och jag får n möjlighet till revach! Summerat så var det en trevlig sevencamp med grenar skräddarsydda av och för Coach Kroon, inte undra på att han presterade så bra... Bilder kommer senare från tävlingen!


Har Anja lagt av? Man blir ju lite fundersam när man ser rubriken på SR's hemsida "minns Anjas karriär". Klart hon har inte varit överlägsen senaste tiden, men hon är väl inte pensionerad än? Eller är det för att hålla intresset uppe kring skidvärldens mest uppskattade säl? Å varför heter det sälen när hon glider på magen, är det ett hemligt pr-trick från fjällanläggningen? Sånt beteende har iaf jag lärt mig heter att man gör en "Klismann" efter den tyske fotbolls legendaren Jörgen Klinsmann.


Fick ut pappa på dagens 50min dist idag och jag tror minsann att hans mer frekventa tränig redan börjar visa på resultat. Det gick mycket bättre än på länge, drygt 10s bättre snitt än vanligt (4.51min/km). Jag ska vifta med piskan över julhelgen också så inga onödiga extra kilon fastnar på min annars så graciösa fader. Du har inte glömt att ja önskar mig en Scirocco va?


Historiens snyggaste julklapp!

Sista föreläsningen är gjord och nu är det såkallat jullov. Men lugn jag har saker att pyssla med mellan julklappar som ska slås in och otaliga knäck ska sänkas.

 

Jag vet att jag har sagt det förr och min blogg är ingen modeblogg men jag kan dock inte bortse från min förmåga som trendsättare inom julklappsdesignvärlden, det skulle vara slöseri med mitt liv att inte visa detta. För jag har nog slagit in en av de finaste julklapparna någonsin. Mycket pyssel men resultatet blev bländande, riktigt nöjd! Men vem är den lycklige? Å vad är det i klappen? Frågorna å bara ja vet svaret, hihi!

 

 

 ÖKK lockade åter igen idag. En desarmerad grupp var det som slöt upp för att köra en 8km SD och styrka. Skulle inte gå för fullt på styrkan vilket var skönt och det kändes som ett välbehövligt återhämtningspass efter den syra jag fick smaka igår. Det känns också som att jag har börjat simma upp mot ytan igen efter att varit å vänt nere i djupet på silltunnan. Vi bygger långsiktigt och i detta är det ju naturligt med lite djupdykningar ibland, eller är ja bara klen? Hmmm, David är det inte iaf, han jagar 20gränsen på chinsen imorgon och till honom och alla andra som drabbar samman imorgon på 7kampen säger ja, lycka till!


Sömn brist, plåt brist und kopfschmertzen

Ajajaj, det ser inte bra ut för mig, ligger på ett grovt underskott på sömn och det börjar kännas av i kroppen nu. Lägg till att jag har en bil som ser ut som att den var med när de allierade landsteg i Normandie på D dagen 6juni 1944. Troligtvis är det en stor fet krabba som har naffsat hål i tröskeln på bilen. plus en massa fula måsar som skitit frätande bomber som landat överhela bilen. Vet inte riktigt va jag gav mig in på igår när jag påbörjade det hela, so pleas MTV PIMP MY RIDE!!! Det skulle vara en hel grym julklapp. Fatta Xzibit gå lös på min Polo, dom skulle göra underverk och Mad Mike skulle få va så mad som bara han kan. Sjukt bra program, precis som postkodmiljonären, felet är bara att de existerar på TV och aldrig i verkligheten hos mig. Tills vidare får jag hålla mig flytande på mitt beroende av löpningen. Hjälper inte bilen så mycket, men det hjälper mig att inte se ut som den i alla fall.

Hela min kropp utom hjärtat sa till mig idag, skit i träningen! Tur att jag tänker mer med hjärta än brain, för det här va ett av de roligaste passen hittills! 6x300-200-100 rena sprintträningen och det gick för rackarns bra :o) Syran kom tydligt på 5e 300ingen å stod som en fontän ur öronen på den 6e 300ingen. Blir förundrad över Sjögren som bara springer, klart han klagar på smärta, men har aldrig hört honom säga att allt varit tipp-topp heller, så det finns kapacitet. Möjligtvis dags att slänga iväg en hälsning till Musse, Sjökvist och dom andra i täten på terräng SM. Å med filosofin som jag inte kommer ihåg va den va, är han stek het!
Blev tvungen att dra tidigare och skippa styrkan å fuska med nedjoggen, bilen har tagit upp tiden idag och jag missade att köpa en julklapp till vem kan man fråga sig... det vet bara tomten.


Min bror har vaknat

Törnrosa sov i hundra år, har jag för mig, min bror sov inte lika länge, men rackarns svår att skaka liv i, men idag så...tredje gången gillt! Löpsteget, som jag senast fick beskåda när han ryckte in som en joker i laget på Ölands kyrkstafett, fanns fortfarande där. Snubben klaga på baksidor som pianosträngar, uppenbarligen lite stel till en början :o) sen rulla de på. Det är ingen duvunge min bror ska ni tro. Innehavare av familjerekordet på maran å laget placerade sig på en hedrade andra plats på Öland. En vacker dag kan du kanske bli lika duktig som lillebror om du hänger i ;o)


En bra dag helt enkelt

Fick fin främmande på morgonen, Loui (Elins mor) kom efter jobbet å slaggade på soffan lagom tills dess att ja kila iväg till Sara för att käka frulle å börja plugga. Fick även med mig finfina lussebullar av Loui vilka var mycket uppskattade under dagen. Tack, tack!

 

Menyn hos Sara

Förmiddagsfika blev en helnyttig äpplepaj.

Lunchmenyn: en konserv tonfisk, grundat med mohugrabi och toppat med en burk champinjoner och brunsås.

Eftermiddagsfika blev de utomordentligt superba lussebullarna

 

Det här verkar va vinnande då jag aldrig under vintern har sprungit så bra på ett pass med 5x1000. Det var inge topp känsla i kroppen vilket förståss ger mersmak!

Annars noterades Toothpick för riktigt lätta ben, det är tydligt att han har hittat upp på den krokiga vägen igen som leder upp mot toppen av de högsta bergen! Gött å se!

Härligt att Vonny biter i och att Källe bara tassar med på tusingarna, tillsynes helt oberörd. sammanfattat en riktigt bra pass av alla! bra jobbat!


Like a child

Dagen idag har varit bra, mycket bra. En trevlig söndagsmiddag i världsmetropolen Åbytorp tillsammans med Elin, hos mor och far. Man blir som barn på nytt, får mat och blir ompysslad och bortskämd, men inte mig emot. Min snällaste svägerska och min godartade bror kom också till middagen. Mycket grädde lär det ha varit i maten idag men iblanda lätt creme fraisch gjorde det hela mycket nyttigare.

På förmiddagen roade jag mig med plugg men det var under eftermiddagen den riktiga glädje stod mig bi när de va dags för dagens träningspass, 40min lätt dist. Fick med mig gubben ut, medan min boror smet iväg. (Gråt inga tårar, du får en ny chans på onsdag broder Dinkan!)

 

Här i veckan har det varit julshopping, första vändan. Jag vet att det här inte är någon mode blogg och inget som jag har kunskap om och inte heller borde ägna mig åt, men på allmän begäran slänger jag upp en bild på vinterns kanske mest klassiska å heta möss out fit, den odödliga pälsmössan…

Gårdagens pass över 1h20min gick mycket bra, 4.15min/km flöt riktigt fint. Dratta omkull efter ca 50min å höll på att bli påkörd av en tok vid övergångstället vid Örebro brandstation, en mörkgrå audi. Farliga dom där… sen va de styrka med höjdpunkterna chins och brutalbänk. På chinsen fixade David, militärpojken, imponerande 18st snabba. Jag kom inte upp till nivå med det, utan bara 14. Jag fixade 23godkända på brutalbänken också men fick ändå se mig slagen av en tjej! Jessica har jag för mig hon hette, hur som helst stark som ett djur för en sån lite kropp. Coolt!

 

Kvällen bjöd på pepperkakshusbak. Jag är glad att lyckas få ihop ett hus i år och har fått många fina kommentarer om det som värmer gott en kylig vinterdag.

 

Imorgon ser jag fram emot tusingar igen å nu finns det inga hinder nu ska skiten bara sitta som ett smäck. Jag är så trött på att vara trött å få plåga mig lite på sista eller t.o.m. kliva av som senast, det är inte okej och inte Putte mässigt! Upp till kamp!


Pretty woman

Dagarna bara rusar iväg för tillfället, lite ironiskt med tanke på att jag är löpare… men hey, gärna för mig för snart är det jul å man slipper ha en massa hemligheter. Det är ju faktiskt så att de e jätte jobbigt med hemligheter håller på att försäga mig stup i kvarten :oS

 

Onsdagen bjöd på en morgon jogg på drygt 50min. bara å flyta igenom, kände i benhinnorna till en början. Antar att de behövs fler behandlingar hos Ginger… men ja fick ett erbjudandekort där den elfte behandlingen är gratis!!! STORT, skulle kunna tro att ja e en VIP!

 

Igår va de 200ingar som smiskades av i en faslig fart. Delades upp i 2x10 där ja drog hela första serien med en över lag skön känsla i kroppen. Källe hade en hård dag på jobbet, men de e nog första gång jag sett honom så. Hårt å va vuxen… men hoppas att han är på plan igen snart! I kölvattnet till oss låg ett helt gäng yngel å surfa på den sköna vågen, bra jobbat grabbar!

 

Idag hälsade vi på Larsá igen på ÖKK. SD 6km, rodd 500max, dips-tävling (28 på coach Kroon å 28 på mig… knäckern imorgon på chinsen;o)

Toothpick wannabee...

Toothpick wannabe

 

Gick upp i ottan med min egen Pretty Woman å dinerade frulle 05.00. En riktig höjdare, riktigt trevligt, vi skrattade sjöng (sorry alla grannar) å käka förståss.

 

Köpte nya goggles på SkidÅke i eftermiddags, riktigt nice :o) en tidig julklapp till mig själv. Så nu är de bara te å valla laggarna å hoppas på att ja hittar nån kullen att åka ner för. Annars kan de funka som feta solbriller i Kroatien…

 

Lycka till imorgon alla ni tärnor och stjärngossar som ska spring Lucialoppet, själv sticker ja ut på en underbar dist.


Run baby run

Mysig frukost inledde dagen för att senare fortsätta med seriöst matteplugg och diverse powernaps. Efter en avslutande stämningsfull mugg glögg bar det av till ÖKK där jag möttes av the mighty coach Kroon, som förövrigt säger sig ha dunkat av 30dips!? Å inte gått för fullt!!! Hur funkar de egentligen??? Aja mitt mål med 20chins lever fortfarande och med det kommer jag troligvis kunna omnämna mig Chins Champ 08. Om det inte räcker får jag pressa några till bara…

Passet gick bra på gymmet. Det var jag å biffarna så gissa om jag kände mig snygg, hehe! Nytt PB på rodden över 2000m 7.30.9, med mycket kvar i ben och armar så snart kanske jag är ikapp juniorerna… På nerjoggen ökade jag tempot landade på 3.20tempo på slutet, tidsbrist gjorde dock att jag klev av efter 10min, men de e bara å springa å hur svårt kan de va!? Inte alls svårt, bara te å lyfta på fötterna!

Akupunkturen hos Ginger var lika sagolik som vanligt. Efter en kortare diagnos ställdes och något lustigt med min ålder i förhållande till min kroppsstatus markerats med ett försynt garv var det dags att peta i nålarna. 30min senare vaknar jag upp, råkade visst somna, och dags att åka hem. Blir några behandlingar till men hoppas detta ska hjälpa mig med benhinnorna och vaderna.

Börjar även kännas att de lackar mot jul på allvar, minst ett paket har kommit till under julgransbananplantan som är till mig. Nyfiken som ett litet barn :o)

 

Dagens GRATTIS går till Rosenberg som satte en finfin balja mot Inter!


Sweet and easy to love

Rådjurssadel smakar mumma vilket konstaterades på söndagskvällen tillsammans med trevligt sällskap av Elin. Dagen idag har bjudit en fake försovning, tur för mig, en frulle med Sara och på ett matteseminerium. Det sistnämnda bjöd på mycket kunskap och det mest förbluffande var tjejen som inte fattade hur hon hade kommit fram till svaret i frågan ”hur många % rabatt kunden fick när erbjudandet var tag 4 betala för 3?”, lite skrämmande för att vara lärar student… Lyckligtvis hade hon kommit fram till rätt svar efter liten korrigering av läraren.

 

Det vankades 1000ingar med fint besök igen av medeldistarna och jag såg fram emot passet. Tyvärr kunde jag inte bjuda upp ordentligt. Fick kliva av efter fyra med ”kramp” känning i vaderna liknande den känsla som kom när jag tryckte till efter 1000m i lördags på tävlingen. Hel skumt och fel, men kommer få det och benhinnor imorgon med Gingers fantastiska nålar.

 

Jag har missat att berätta om att Martin i fredags ”bjöd” in mig å Sara på fredags fika. Ribban sattes högt för senare sammankomster då han överraskade med att servera klassiska drömmar, brownies, saffrans längd m.m. allt hembakt också. Visste inte om att fikahimmelriket fanns i Brickebacken ;o) Fika ett sätt att mötas, ett sätt att umgås, ett sätt att åldras, sweet and easy to love! Bild kommer…


Mein herr, men inte bara det, ein mycket duktig dam också...

Mr.Sjögren hurra hurra hurra!
Dominerade från start till mål fullpumpad med pepparkaka och ädelost kan man inte förvänta sig något annat.
1Per 5.42.30
2Niklas 5.49.13
3Tomas 5.52.38
4Patrik 6.00.05
5Mouhammed 6.21.26
6Toothpick 6.25.07

Jag vill även grattulera Tauno Mertala IF Start som fixade nytt svensktrekord på distansen för H-55, det nya rekordet lyder6.42.56 på 2000m!!!

Carina ännu mer hurra hurra hurra!
Ett strålande lopp över 2000m i snäva kurvor i hallen. Kalasfint, väl taktiskt genomfört och en dramatisk långspurt. Som grädde på moset räckte tiden även till ett nytt pb!!! Träning ger resultat
1Carina 6.50.20
3Yvonne 7.21.53

Debuten är avklarad i KFUM-linnet och resan har som sagt bara börjat. Nervositeten har släppt lite och folket är trevliga i klubben så allt är kalas! Jag ska inte va bitter vare sig på min tid eller själva loppet. Jag vet vad jag måste göra bättre, jag vet att jag kan bättre, ska bara fixa till de...

Is this love?

Ja skulle ha gått upp 0650 å börjat läsa, men med en titel som ”klassisk och modern nöjesmatematik” var det tydligare lättare att vända sig om och sova vidare än att gå upp å va duktig… vaknade ist lagom till en skön frulle med NA innan Sara kom med Stygge å vi gick hem till henne för att njuta en fantastiskt smakfull fika! Det var riktigt bra kvallite på fikat, tack, tack! Angrep boken på eftermiddagen och den går nog att ta sig igenom tids nog, men så mycket nöje…nja, de vet ja inte :oS

 

Träning i hallen ikväll med betoning på fart. Kul pass innan tänkte jag å tanken höll i sig hela uppv men efter första 100ingen insåg jag att det kommer att bli jobbigt. Fixat trots allt, men syra i benen och jobbigt med andningen. Det kommer att bli riktigt trevligt med den nya hallen så småningom. Får hoppas politikerna tar sig i kragen å får arslet ur vagnen!!!


Men är det egentligen värt det? Springa på gränsen till så fort man kan, smaka syra, få en konstig känsla i armar och ben, svettas, lukta illa å känna andra lukta illa på ÖKK, frysa i vinterkylan, ständigt ha ont i kroppen? Klart det är! Det är en brutal form av kärlek, men en kärlek jag inte skulle kunna vara utan. Trist när det inte går som jag vill bara, när den andra parten inte är med, när hjärnan vill men inte kroppen. När kroppen viskar, du behöver inte träna idag, dina ben är slitna låt dem vila och senare skriker, GGGAAAAAAAHHH VA HÅLLER DU PÅ MED? FULLFÖLJER DU Å SPRINGER 100M TILL KOMMER JAG ATT PLÅGA DIG MED SYRA OCH OBEHAG I MAGEN, STANNA!!!! Gör jag det? Klart jag inte gör, jag älskar det ju! På lördag då är det hjärnan vs kroppen, jag kommer gå "all in" på hjärnan, kroppen har ingenting att säga till om längre!

Grabbhalvan Norrköping-08 15.39 (pb5km)


( Bilden är "klickbar", tagen av Rikard Knutsson)

 

Jag vill uppmana alla friidrottsintresserade att gå in på NA’s hemsida och rösta om vilken idrott de ska bevaka mer. http://www.na.se/artikel.asp?intId=1420683 ni förstår nog vilken idrott jag vill ska få en hårdare bevakning… men vad vill du?


Time goes by

Alla är sega, verkar som ingen har energi till någonting. Är det vintern som slagit klorna i oss? eller är det kanske som att luften gått ur folket efter ett par år med hög produktivitet som nu har spruckit när ekonomin är på är på väg att duka under? En gnagande oro över hur julen ska klaras av? För min egen del kan jag bara skylla på dålig sömndisciplin, men också någon sorts nervositet. Vet inte riktigt, kan inte sätt fingret på det men nått är det. Men det löser sig nog, antagligen bara en tidig förväntan vad som kommer att dölja sig under granen i år :o)

 

Igår var vi å svarvade våra kroppar på ÖKK igen å shit va bra resultatet börjar bli nu, men ännu många pass kvar. ”Underbara framtid, än är mycket ogjort” Ingvar Kamprad, fast jag tror inte han syftade på KFUM medel/lång distansare när han sa det… Per knäckte oss alla på rodden igår, närmast efter var Toothpick slagen endast med någon hundradel på en 200ing. Två starka gubbar de där, extra kul för Toothpick att ta steg efter steg i rätt riktning mot stjärnorna efter lite virusförkylningar.

 

Kvällen avrundades med att beskåda innebandymatchen mellan Ekängen och Nerike, en tidig seriefinal som bjöd på böljande spel och 12mål totalt. Anledningen till att jag åkte dit var gratisbiljetterna, vilket även inkluderade gratis fika, ja fått av Martin #23 som även pytsade 2baljor. Bra jobbat Martin, hörde fina kommentarer om dina talanger på läktaren! Slutresultat: 6-6

 

Om dagen idag finns de inte mycket att säga vila ifrån löpningen, upp å läste 05.20 snacka om fokus… eller dålig planering? Fika hos Oskar, som även fick en tidig födelsedagspresent.

Förresten Harald var tillbaka i rutan, han Tröjtiger (100%felstavat) han va ju en stor rjätna när man var liten å kolla på 24karat. Fortfarande är han en fantastisk man som brer på gött me götteboskan så de står härliga till i det fantastiska programmet "full bricka", varför sänd inte det på prime time?

Sörjer för att Frimis inte bjussar på gratis buffé ikväll men fira att Harald is back, med helstekt karré, potatis i någon god form och så grädden på moset, nått kallt ur kylen, det är ju ändå lill-lördag.


On The Horizon

Tävling stundar till helgen och det ska gå undan då. Frekvens på korta ben kan leda långt, förmodligen till ett nytt PB på 2000m, men frågan är om man kan stå upp mot en tillsynes outtröttlig Källmén. Ett riktigt monster har han upplevts som i tidigare träningar över 2000m. Men det är många om budet och jag kommer att koncentrera mig på att springa så fort jag någonsin kan.

 

Dagens 1000ingar gick inte så bra som jag skulle önska. Länge sen jag bara rann igenom ett intervallpass. Lite små syra i vaderna, och surt i magen idag, men det är en lätt vecka nu och det kommer att finnas gott om tid för återhämtning. Tror aldrig vi har varit så många som vi var idag på träningen, riktigt kul! Besök av sprintdistansren Tim, som gick mycket bra trots lite ovan träning med långa intervaller, med kort vila. En snubbe man hört mycket och som varit riktigt duktig tidigare är Johan S. Han var också med och har startat resan tillbaka. Plus att de va två sprint tjejer med också Elin och ???, aja himla kul med så mycket folk iaf!

 

Föreläsningen idag var ingen höjdare, trots att vi snacka om rymdgeometri (dåligt skämt ja vet, men lite trött trots allt) Det mest upplysande var att det finns en ”pi-dag”, det matematiska piet har en egen dag 14/3. En dag som jag inte visste existerade, men som herr föreläsaren försäkrade om att den skulle firas och så också gjorts på institutionen. På menyn står då pizza, piroger å dricker pilsner så man blir lite ”rund om foten” osv. Från mitt håll sett är detta bara ett magert försök att ”hotta upp” ett grått ämne, där dresscode är stickade yllevästar och urtvättade skjortor på medelåldersgubbar. Länge leve pi!!!


RSS 2.0