Min fästmö är min glädje

...för blir man inte glad av att höra, efter en mysig "frukost på säng"...

"för mig behöver du inte betala någon ränta, bara underhåll"
(Citatet är taget ur sitt sammanhang, men det handlar inte om någon prostitution;o) )

Det går inte att hålla sig ifrån att låta mungiporna glida upp och känna denna ekonomiska befrielse detta innebär :o)

Löpningen går piss och det känns jobbigt. Jag sliter likt en sebirsk straffslav hela vintern och nu när allt ska släppa händer inte ett skit. Ganska symboliskt för min situation är när Toothpick på långa terräng SM står ca 1km från mål och säger att "nu trycker du" (eller nått liknande) och slår ihop med händerna med en förväntan om att jag ska komma skjuten likte en ursinnig kula ur Clintans revolver i filmen "den onde, den gode, den fule". Men inget, verkligen inget, händer. Så är det och så har det varit länge nu. Jag blandar bottenapp med knappt habila insatser. Ju längre jag orkar hålla i, ju närmre kommer jag komma flaskhalsen när allting släpper, det vet jag så väl. Det är jobbigt och det gör ont, då är det underbart med en fästmö som kan göra en glad!


Härlig helg!

Ojojoj, vilken helg! lördagen bjöd Svempa och Iréne in till en magnifik grillbuffé. Om möjligt ännu mer välsmakande och trevlig än året innan. Efter maten var de 4kamp men den behöver ingen större utläggning.
Jag, gubbarna å Maria sprang bara en kortare sväng på ca 6,8km medans de mer hugade sprang den längre sträckan på ca 18km. Kändes överraskande bra på joggen och jag kände hur både suget efter att springa fort grodde inom mig, men även nervositeten inför SMet. Kul å träffa Kumlingarna och även Lucken å Peter som man inte ser varje dag. Men grillbuffé verkar vara det hemliga recpetet för att kunna springa fort. Skulle dock laddat på med en tredje omgång välsmakande proteinbomb för att ha haft kraft till även de sista 400m.

Första sträckan sprangs av Waern som gjorde vad han skulle och hängde med bra, även när tempot så sakteliga stegrades och till sist var högt, mycket högt. Har dock aldrig sett så många duktiga löpare srpinga så sakta, en ny upplevelse och troligtvis en viktig erfarenhet.

Han lämndade över pinnen till mig med en liten lucka fram till tätgruppen på fyra lag. Min vana trogen på stafetter mosa jag på för att komma ifatt omg. Det tog runt 200-300m så var jag i ryggen på Uhris från Spårvägen som länge har fått vara ett namn, likt Lidson, man tänkt att tänk om man kunde springa lika fort som honom... Ganksa nöjd så följde jag i ryggen och klungan höll ett riktigt behagligt tempo. Men så plötsligt öka asen, först en gång, å jag tar ut steget. Sen med ca varvet kvar ökar de igen och det går galet fort!!! Jag dundrar rakt in i den tjockaste betong vägg jag någonsin har träffat på. Bedrövad och med ett steg kortare än en förminskad pyggmé som stannat i växten plågar jag mig runt och lämnar över till Drageryd.

Den pojken gjorde inget fel utan höll oss kvar på femteplaceringen. Synd för honom fanns det inget att jaga på nära håll och bakåt siktades en Göta gubbe som han bara skulle slå. Mer spännande blir det på Sayo Games där 1500m PB ska jagas och krossas förhoppningsvis.

Sjögren tar vid på sista sträckan och älgar iväg även han i ett vakum men jagad av Per Jakobsen som springer ganska så bra han med, fast självfallet inte bättre än Sjögren. Vi slutar på en femteplacering och vi får vara nöjda med det. Vi var som ett pojklag som spelade mot Djurgården, fast de där blev ju en strålande lögn... DIF skulle fått stryk!


Kumlastadslopp och träning samma dag på GIH för hugade


Kräftgång i löpningen, hoppas på undeverk till söndag! Har du tips, ring!

Milspåret är avklart med ett resultat som är allt annat än tillfredsställande. 35.22 typ på 10km och inte ens på pallen i student SMet. Rejäl kräftgång i min löpning för tillfället. Va som överkokt spagetti i benen innan start, tror nog aldrig jag varit så nervös inför en tävling.
Men nu är de över och nya utmaningar väntar. T.ex. Glanshammarspelen 800m som avgjordes idag jag sprang in på 2.08, 5sekunder från PB men hur som helst skönt att få springa lite fortare. Tog det lugnt i starten, men avslutade starkt.
Grilltillställning med gamla gänget på lördag är nästa löparhändelse. En trevlig tradition som Sven och Iréne ställer till med varje vår. Lite som bönderna släpper ut kossorna på grönbete, eller faktiskt riktigt precis så :o)
Söndag då blir de 4x1500m riktigt spännande och se va de blir för motstånd och hur det komemr att utvecklas på första sträckan jag ska köra. Har aldrig kört stafett tidigare på bana så de blir all in som min vise vän Källmén skulle sagt.

Resultat från Glansen
Män/P15 800m
1. Albin Olausson -92 Åsbro GoIF 1.59,54 (PB)
2. Jonathan Waern -86 KFUM Örebro 2.00,55
3. Lars Drageryd -89 KFUM Örebro 2.02,17
4. Patrik Persson -83 KFUM Örebro 2.08,26
5. Dan Bergström -89 Huddinge AIF 2.10,15

Män 3000m
1. Johan Jendeberg -72 Örebro AIK 9.30,77
3. Mohammed Abdullahi -90 KFUM Örebro 9.57,40
5. Lukas Melander -90 KFUM Örebro 10.00,24

Kvinnor 3000m
1. Karin Senvall -80 Hässelby SK 10.02,13
2. Ninni Djibril -82 KFUM Örebro 11.14,31 (KFUM debut, kul å välkommen!)

GIH, å du undrbara GIH!

Som jag längtar efter Din gummidoftande odör smeka mina bihålor. När jag sluter mina ögon blir det aldrig svart, ty Din kulör målar insidan på mina ögonlock med Din härligt solbränneröda nyans. Jag längtar efter hur Dina små gummipluttar kittlar mig under mina fotsulor. Jag längtar efter att känna den stilla brisen på Din bortrelång svepa genom min kalufs. Dina linjer är lika vackra som teckenen på zebran som springer över savannen. GIH låt mig aldrig igen på sidan av sidan av Dig stå.

Tvårätters med superpiller

Har nu under de senaste dagarna fått tag på superpiller som ska bota min ihärdiga förkylning. Har dock inte märkt någon mirakelverkan. Körde situps och armhävningar med ett icke önskat resultat, inte så att jag fick en tvättmaskin på magen utan började hosta som en 80årig gammal kedjerökare. Ska ut å jogga lite idag dock för nu orkar jag inte vara still längre. Tappar ju allt!!! Kommer sluta med att jag får styrk av min bror på Lidingöloppet om jag inte rycker upp mig.

I lördags var jag i alla fall och bevittnade en 5km lång defilering av Mohammed när han ohotad segrade i Kumlastadslopp. Vonny Swimmer var också med å kutade 5km. Även hon sprang riktigt bra och hon går från klarhet till klarhet!
I huvudklassen över 10km fick vi åskådare dock inte se nån KFUMare. Jag var ju sjuk å dom andra satsar mot stafett SM å då passar de bättre med 400ingar max. Lika ohotad som Mohammed var på 5an var min gamle klubbkompis Jakob på 10an. Imponerade med att gå under 33min. Så tränar han ju hårt också, underligt vore det annars...men kul att de börjar hända lite grejer!

Slut snackat nu, nu ska jag dunka av en toklugn jogg i underbart vackert väder!

Det är inte okej!

Nu är jag sur på riktigt. Det är inte rättvist, jag var förkyld och fick pisk och förnedrades, i form av att jag blev ifrån löpt alldeles för lätt, på terräng-DM som jag är 100% övertygad om att jag hade vunnit om bara den sketna förkylningen inte lurat i vassen. Sen nu har jag varit bra och tränat på habilt i Portugal trots både kraftigt och ihängande (flera dagar) bukras och överansträngd vadmuskelatur. Känner mig bättre å bättre ju längre lägret lider vilket är få förunnat. Den näst sista dagen börja ja känna i halsen, den sista dagen känns det mer tydligt, men som jag gjort i vinter några gånger bortsåg jag ifrån det och körde en sista 1h kenyanskjogg. På vägen hem från Portugal blir de värre och här sitter jag idag förkyld precis som förra värdelösa året, när de e dags för Kumla stadslopp.

Citatet är hämtat från nyhetsarkivet kumlaskidforening.se 2008-04-26

"Patrik Persson som haft förkylningsvirus i kroppen en längre

tid nu startade men kroppen var ej helt återställd så Patrik klev

av efter halva loppet.Troligen ett klokt val, Patrik."

 

Min frustration är enorm! Återigen sänks jag av snorkråkor i näsan och irriterande slemhinnor i halsen. Listan med motserum som jag testat under årens lopp kan gjöras lång, men nykommlingar denna gång var ingefärskok och hackad vitlök på knäckemacka, samt gurglande med whiskey. Men inte tycks hjälpa. Har ni fler förslag hör av er omg. Starten går 1500...

RSS 2.0