Athens Classic Marathon here I come!

WIIIIEEEEE! Min vän Momme och Coach Kroon drar snart till Taiwan på stora äventyr. Jag önskar Er STORT lycka till i Deathlympics! Själv hittar jag på mina egna. T.ex. Athen Classic Marathon, nu är jag anmäld och flyg och hotell är fixat. NICE :O) ser fram emot det så och hopppas förståss att sedningsgubbarna tar stor hänsyn till brasklappen jag skickade med om min tid på 10km Närke District Championship, hehe.

"Imorgon är en annan dag" eller varför inte "Efter regn kommer solsken" (Torsk på Tallin om jag inte minns fel:o)

ojojoj...

under förmiddagen under ett av Elins och mina djupa samtal fick jag klart för mig att om 4år är jag 30! Jag har inte brytt mig så mycket tidigare men nu liksom knöt det sig inombords, krampa till i bröstet. Men sen kom jag på att det bara är 3år kvar för min vän Martin så då kändes det bättre :o)

Ang Athen Marathon så har jag hittat något billigare flyg så det kommer landa (hihi) på ca 5500:- Att Springtimetravel tar ut hutlösa 7500pix (ej ink startavg) eller nått liknande är märkligt. Klart att man får med sig en ledsagare (reseledare) men sannolikt inte ens i närheten av Cameron Diaz (måste googla, kommer inte ihåg hur hon ser ut, men första namnet som ploppade upp) utseende, så vad betalar man för? Ifs inte mycket att fundera på eftersom att deras resor verkar fulltecknade...

Ja just ja tränade igår 5x400m lååång vila 2min snitt runt 66s. Ett ljummet pass, det glödde inte om mig, men jag var tillbaka från min semestelunk som jag visade upp här om sistens på intervallerna tidigare i veckan. Det är inte längre de stora målen jag dreglar efter längre utan de sköna resultaten. Fullt fokus på att ha kul till helgen!

AD HOC ROCKS


Fått tag på en galet trevlig bok. Två grabbar (Martin Letzter och Olof Sundström) som gjort seven summits på skidor. De har alltså klättrat upp för det högsta bergen på de sju kontinenterna och spännt på sig laggarna och åkt ner! Men mycket som de skriver handlar också om hur de kom dit de kom, en del kloka tankar som kan appliceras även på en Svensson. Rodnar du när du läser Harlekqeen och somnar över NE då är AD HOC ROCKS boken för dig. Fylld med kunskap som är inlindad i känsliga och genomtänkta ordval som bara två grabbar i åren som närmar sig 30 jordsnurr. Jag bjuder er här på ett smakprov på deras känslighet med pennan som summerar hur de filosoferar kring momentet planering inför resan. (Inte omöjligt att sånna här sköningar kommer att publiceras senare igen)

"Om syftet är att slå i en spik men det huvudsakliga hindret som tar all energi är att hitta en hammare, då fokuserar man helt enkelt på fel sak. Använd en sten. Eller huvudet, som alltid våra mödrar brukar säga."

(Martin Letzter & Olof Sundström)




Athen Classic Marathon

Sugen? Ja är ifärd med att fixa plats så de e snabba puckar som gäller.

Det du behöver veta är att loppet går nu i år 2009, 8 november (inte så jätte mycket tid för träning, men desto större äventyr) i Greklands huvudstan Aten. Mina planer är att åka på fredagen den 6/11 och landa igen på svenskt territorium tisdag den 10/11, med nytt familjerekord i bagaget. (Dagens lyder nått på 3h26min, de e ingen Kenyan som satte de direkt...) Hela bonkaraset spinner iväg bort mot 6500:- (flyg/hotell m frukost/startavg.) Vill du med så hör av dig innan lördag kl.1200, sharp!


Klick på bilden för att komma vidare till hemsidan.




Hemma igen!

Från tävlingen Kraftloppet finns nu en film producerad av Sune Eskelienen, väl värd att se om man vill lära sig nåt om löpning och studera löpsteg något flackare än Bolt's men som ändock håller fint i distriktet.

Efter många långa mil på hojen är vi åter hemma i pennybridge gråfärgade betongbyggnader. HÄRLIGT! ja trivs här men oj vad Sverige är vackert. Värmland och Dalarna har vi hemsökt och folk måtte fått nackspärr så många huvven som vrittsom när vi har passert men vem kan klandra dom? en spätta av rang och en finfin hoj :o)

Vi har bara njutit av livet och räkmackor, böcker och kaffe å avslutar med en Noraglass med hjortron.

Höll på att försvinna för en dag när jag va ute på dist i trakterna av Sunne. Stoppade en man i bil efter dryga timmen å fråga om de gick att komma runt på nått vis tillbaks till Sunne. - Då måste du över Myntförsa, upp för kullen å ner vänster, men de örkar du aldrig... Nåt sånt, jag lydde den vise värmlänningen och vände om. Gps'en visade 30.40km 4.13min/km i snitt, bättre än mitt bästa Lidingö!

Stort tack till Nilvérarna för underbara dagar där Frykensvågor möter land.




Stort tack också till paret Modin som öpnar upp sina armar och tar emot hungriga knuttarna.

Vi följde också förastalaget i Kumla SF under Vasastafetten där grabbarna plockade placering efter placering och hade jämn fajt med Edsbyn. Båda klubbarna är legendarer i sammanhanget och placerar sig ofta högt. I år va det Edsbyn som drog längsta strået och vann matchen i matchen, tot trea. Segrade gjorde IFK Mora och två blev brandmänn från STHLM. Nästa år är det 20årsjubileum för stafetten och frågan är ju om IFK Mora, som de senaste åren näst in till har varit ohotade segrare, även då skall få stå högst upp och bli inskrivna i historieböckerna eller om deras era kommer brytas?

Bakre raden: Jimmy, Jacke, Brånn, Lasse, Ankan
Främre raden: Mattias, Eric, Beckele, Tobbe

SEMESTER!!!!

Weeeeiiii! Efter en lång sommmar med kneg är ja äntligen ledig å hojen ska dammas av igen. Mot dom Värmländska skogarna med glittrande sjöar styrs kosan.

I onsdags var vi på Råsunda och kollade på när Soumi kom på besök och fick smisk av de svenska pojkarna. Ett sömnpriller fram till 42a minuten när Elmander lyckas toffla in bollen. Det 400ade målet på Råsunda i landslagssammanhang, har jag för mig att det var. Men inte är det en strut som jag kommer minnas som det vackraste, men alla mål räknas. Trippen till STHLM var dock en trevlig tillställning, en miniroadtrip med blåbärsbullar med minst 3dl kräm i mitten. Mums!

Civilsnutar i STHLM borde gå klä dig med stil kurs och inte ha förstora brallor som viasr myntnedkastet när pickadollen och handbojjorna hänger i linningen!

Oskar har nått på gång, eller... ;o)

Fin kväll i STHLM


Igår var jag i Finnspång och kutade Kraftloppet med ett hopplockgäng av sega gubbar. 72km över 10 sträckor. Jag fick äran att starta och borga för en fantastiskt rafflande stafettdag. Simenslagen med löpare från både när men mest fjärran så som Storbrittanien, Argentina och Kina blev duktigt uppsnackade innan start. Men de visade sig vara företagshälsan som var ute och motinerade. Kampen stod istället mellan oss i jogg.se och OK Denseln (även dom med internationella influeser). Lite osäker på min form gick jag ut lite passivt och la mig i rygg på OK Denseln (Emil). Vi var 4 i tätgruppen men inte långt efter första motlutan kroknade första gubben. Uppemot ca 2km tappade också Jakob (trorjag han heter) mark. Kvar var jag å Emil. Men kändes på tok för bekvämt så vid passeringen 3km kvar dunkade jag på och gjorde ett duktigt ryck. Ska de göras ska de göras ordentligt och Emil hade ingen chans att svara. Sen trippade jag på och tänkte på löpningen. 40s hade jag tillgodo på Emil när jag lämnade över till Dan Beckele som drygade ut vår ledning med 1.20min!!!! Riktigt, riktigt bra! Därefter började vårt avstånd att krympa så när Micke från Edsbyn gick ut på sin sträcka fick han jaga ikapp 20s och vid växling hade han plockat in allt! och dragit ifrån ytterligare 1.30min!!! Trots allt fick vi se oss slagna i mål. Men vad gör väl det? klart massor! vill ju alltid vinna men det har varit en duktigt spännande stafett och vi hade uppenbarligen inte riktigt farten som krävdes den här gången...

Sträcktider kommer nog så småningom på kraftloppet.se

Käkade kvällsmat (trerätters supé) på Amano igår, HELT FANTASTISKT! maten va bra, vällagad och ljusår ifrån vad "kockarna" på Gyllene Måsen serverar. Kan rekommenderas starkt!

Morgonstund har guld i mun!

Klockan är 06.58 ja vaknade för 30min sen å gruset liggerfortfarande kvar i ögonen, men de e dags för träning men har dygnet 24h är de lika bra att utnyttja så många som möjligt till att vara vaken å göra roliga saker. Som träning! Fast när jag tar mig ner för trappstegen känns det som om jag är 47 å förtidspensionär pga av reautism. Det gör ont i fötter, i ben, väl ute skriker kroppen FÖRSÖKER DU DÖDA OSS? men efter någon km verkar den ha vaknat och joggen går allt bättre. Jag kommer fram till GIH och de e dags för 10x200m. De går fint men slappnar av lite förmycket på den 7:e som går lite långsamt. Annars ett snitt på låga 31, inte illa för att vara alldeles för tidigt med intervaller och utan frulle.
Nu är de dags för kneg, sen har svärfar fixat plåtar och bjutt me oss till huvvestan och Gnagets hemma kvarter för att kolla på matchen ikväll. Forza Marcus Berg!

PB 10000m

PB på 10000m 32.59.41min, Glanshammar, i regn och snålblåst. Tackvare en godis påse till min kära kollega Lisa på jobbet fick jag ledigt och den levererades 16.52 alldeles för nära inpå bilen mot Glansen skulle hämta upp mig egentligen. Men har jag lovat nåt… så de blev stressigt innan loppet och det gjorde ont i baksidan av högra benet som vanligt de senaste månaderna. Några höga förhoppningar på ett superlopp fanns inte, en sluttid på 34min skulle jag se som godkänt hade jag bestämt mig för.

 

De blåste upp, regnet kom, några riktiga blaffor till droppar träffar min rygg strax innan start när jag knöt skon. Jacke sticker iväg som vanligt. Känner sig pigg och trippar de första 200m likt en hingst som blir stramt tillbaka hållen i tyglarna. Han vill springa fort de syns men är ändå lite reserverad inför distansen. Mo´a själv passerar första 400 på 1.15min, placerad sist i klungan. Ja släpper sedan ganska omg då jag tänkt 34 i sluttid och gör mitt lopp på egenhand. Kände mig ändå stark och ingen stress över att ryggarna försvinner iväg. Med bra coachning från kanten och tillrop som, sub 33 om du ökar, lyckas jag driva på frekvensen på mina korta ben mot de sista varven. Jublande glad korsar jag mållinjen med en klocka i ögonvrån som visar 32.58, 32.59. Shit klarade ja verkligen 33min? var jag verkligen förbi innan den slog över 33min? En känsla av ovisshet drar igenom kroppen, men efter nedjogg och dusch kollas resultaten upp och Jacke, som för dagen var mycket duktig, visar tummen upp med ett leende på läpparna. Lyckoruset återkommer å jag känner mig som en kung, trots att ja hade ett gäng snabba snubbar framför mig.

 

Stort tack till folket på läktaren som med positiva tillrop gjorde att jag aldrig hade några jobbiga kilometrar. Tack också till Löpex som åter igen levererat en riktigt bra sko, dock blir stumporna rosa :oS

 

- Våra nya bästa vänner, sköna, snabba, sygga och alla tår får plats! sagt av höger pektå, herr språkrör för krokiga tårs samvälde.

400passeringar:

400m 1.15 800m 2.34 1200m 3.53 1600m 5.12
2000m 6.30 2400m 7.50 2800m 9.09 3200m 10.29
3600m 11.48 4000m 13.08 4400m 14.27 4800m 15.47
5200m 17.06 5600m 18.26 6000m 19.46 6400m 21.07
6800m 22.29 7200m 23.50 7600m 25.10 8000m 26.29
8400m 27.48 8800m 29.07 9200m 30.25 9600m 31.44
10000m 32.59,41            
                 
 
Resultat topp15 Nerike/Värmland

                 
1 Henrik Örnstedt 78 IF Göta M 31.54.30
2 Jakob Olars 84 Kumla SF Friidrott M 32.28.30
3 Sören Persson 65 IF Göta M40 32.38.39
4 Patrik Persson 82 KFUM Örebro M 32.59.41
5 Erik Anfält 76 Örebro AIK M 33.11.58
6 Nicklas Källmén 75 KFUM Örebro M 33.29.50
7 Johan Jendeberg 72 Örebro AIK M 35 34.03.69
8 Daniel Brånn 82 Kumla SF Friidrott M 34.34.18
9 Nicklas Andersson 87 Wedevågs IF M 34.51.44
10 Fredrick Djupström 68 Glanshammars IF M40 35.04.47
11 Jakob Nilsson 84 Örebro AIK M 35.08.88
12 Dan Bäck 75 Kumla SF Friidrott M 35.14.66
13 Fredrik Eliasson 74 IF Start M 35 35.34.05
14 Per Eklöf 81 IFK Nora M 35.38.11
15 Linus Ryefalk 80 Örebro AIK M 36.49.02
                 
                   
                   

Härlig helg och sköna dagar!

Lördag: Hjälpa dom fantastiska svärpäronen + en finfin traditon som gamla klubben har inför Vasastafetten, TESTLOPP i Nalavi hos Iréne och Sven. Något som man ser fram emot varje år och alltid trevligt med en öppen inbjudan till övriga löpare som inte är med i KSF. Grillbuffé och badtunna väntade efter de relativt lättlöpta banan över 5km.

Jacke drog iväg som en skållad kanin, som sin vana trogen, min tanke var att försöka gå hårdare, men de gick inte, eller iaf så kände jag inte att de var värt de. Stefan, hans bror, tog dock rygg och båda flöt iväg. Vid ca 1.3km var ja förbi Stefan och i rygg på Jacke. Kändes hyfsat bra och lagom till passering 2km (6.02min) började Jacke klaga på magproblem å farten sjök betydligt så jag gick upp för att hjälpa till med farthållningen. 300m senare började också min mage krångla och Jacke gick om igen och flöt iväg åter igen, starkt med tanke på magproblemen. Jag säckade ihop rejält efter 3km och stannade i diket och började känna av den 50min tidigare korv och mos lunchen komma upp genom strupen. Stefan passerade lagom så jag fick en rygg att jaga. Besviken och lite förbannad på mig själv, plågade jag mig ikapp och förbi Steffo, men Jacke var inget att göra åt denna dagen.

Jakob 15.45
Putte 16.32?
Steffo 16.40?

Hade alla (massor av folk var med) tiden skrivna i telefon, kände mig som Lennart A Juhlin för en liten stund innan jag råkade radera dom, så har nån koll skicka gärna över dom!

Söndag - Sov morgon och besök i City men som vanligt är man lagom i tid om man kommer 20min sent... borde börja sina gudstjänster 10 så är man färdig till 12. Länge sen, så trevligt förståss. Snubbe från Colombia där som snackade om ställen jag kände igen från boken el choco, lite extra kul kuriosa.
Gav älskling #2 en ansiktslyftning under dagen, tvättat vaxat, hojen... inte Elin hon e ju #1 ;o)
Hultsjön är inte som förr, den är brun :o(

Tissda - Jungfrutur med uttern 5000 me mor och far som skipper. Ankrade upp vid en ö, grilla wurre, fika å bada! riktigt nice. Fick tom kleta på after sun lotion när ja kom hem, har inte hänt sen... Kroatien typ!

Onsdag - 5x200 snitt på 31,5s och 5x1000 snitt på 3.07s inte illa pinkat med ett högerben som känns mer som en belastning är någon hjälp, liksom känns som de bara släpar efter, nada kick what so ever. Är inte känd för nån brutal kick i vanliga fall, men nu får ja passa mig så ja inte snubblar på dom målade linjerna...

Inser sitt misstag att försöka torka upp vattnet i Vättern med bara en handduk.
Pappa gör alt för att behålla formen :oPSiesta!

Uttern 5000 45hk. Wake board? möjligt om man inte är min bror eller Harriet :oP gamla bedrifter glöms sällan.

RSS 2.0