Kalas bra Sara!

Först vill ja bara fråga: Handboll ä det en sport egentligen? Det är ungefär som gång, fast ändå helt tvärt om. I handboll får man INTE ha fot i golvet när man skjuter men dom flesta har det... I gång MÅSTE man ha en fot i marken men i princip ingen har det. Löpning de är grejer det i alla fall!

Sara blev ett år äldre igår men hade kalaset för att fira att hon börjar få markerade rynkor idag. Det bjöds på tårta och fika, helnyttigt och med massor av points. Rackarns kul å träffa de gamla klasskompisarna också, allt ifrån halv norrlänningar från det nordliga Linde till Dan "gran" å våra blivande grannar. Men vem skickade stämjärnet?

 

 

 

 

På kvällens pass i hallen fick jag och Toothpick agera pacerlöpare till stjärnan i gänget för kvällen, Per "hästen" Sjögren. 2x10x200 30s med 45s vila med en serievila dansade han runt. Det är imponerande att se honom löpa, det är det ena med det andra som inte stämmer men ändå krigar han och som han gör det! Men det var många hjältar ikväll. Fredrik kämpade på efter sin comeback. Toothpick dansade runt utan större svårigheter. Tomas och Svante var parhästar och hjälptes åt att hålla farten. DM nästa vecka kan bli en trevlig historia för den sist nämnda efter en finfin uppvisning för någon vecka sen i hallen då han visade en ruskig järnvilja i spurten och med den fart som hölls på dagens pass.


Trivseltisdag med blondinSara och svettiga karlar

Det är härligt att vara tillbaka i ”the dungen” eller det som i folkmun kallas för ÖKK. Pissig luft i ”kondisrummet”, alla som tror de kan köpa wienerbröd där kan gå hem, det är i kondisummet alla kondismaskiner finns för hurtbullarna (hahaha, fattar ni, bullarna, kondis!?!!!! hahahaha) som inte vill bli snuskigt övertränade partybyggare eller råbiffar. Hur som helst blev jag svårt knäckt av rodden idag 1000m fort å längtade efter att komma under 3.30min men slutade på 3.32 (som vanligt) men det var efter målgång jag kände hur dålig luften var. Jag började kippa efter andan som en mört på land. Obehagligt! Styrelse borde ta tag i det där tycker jag, å att hjälpa mig få till tekniken i rodden så jag slipper skämmas i de stora roddarnas sällskap å aldrig gå under 3.30!

 

Annars har verkligen hela dagen spenderats med en otroligt underhållande blondin som bestämt skulle köpa en vinterjacka eller typ en softshell med lite foder i samt ett par jeans. Efter massor och intensivt letande på Mariebergs alla tänkbara affärer överger vi projekt jacka och riktar in oss på jeansen istället och där var vi mer lyckosamma. Eller ja blondinSara var mer lyckosam som verkar ha en underkropp som bättre passar i killjeans än hennes överkropp i killjackor. Jeansen är i alla fall hel grymma! När vi smått stressade kommer hem med knappa 30min kvar tills föreläsningen börjar hittar blondinSara en röd och fin softshelljacka i garderoben som hon kommer på passar ju utmärkt att ha i vinter… Jag fixar helt okej mat på 15min och vi slänger i oss den och ilar iväg till universitet. Med en sån intensiv förmiddag var det en befrielse att sätta sig ner å lyssna på jordens segaste föreläsare. Vi underhöll oss ändå med diverse roliga aktiviteter, men dessa är preskriberade för att inte väcka ett skimmer som latstudent. Föreläsningen var en grundlig repetition med diverse och stora utsvävningar av gymnasieskolans ekologi och biologi…


Långt ifrån idrottsgalans glans å bubbel...

...för oss valigt dödliga ett pass i himmelriket på jorden, ett pass i hallen!

 

Men först funderar jag på vad som egentligen hände? Robert Karlson är årets manlige idrottare och i presentationen säger kommentatorn nått i stil med ”Han vann årets pennigliga och är nu en av de absolut största inom golfen”, vart ligger fokus? Pengar? Putta i en liten vit hårdplast kul i ett hål, va e de för sport egentligen? Men jag diggar Robbans tal, han verkar vara en enormt ödmjuk person, så inget ont mot honom snarare mot presentationen… Sen funderar jag på hur de tänkt när de hängde i stora tingeltangel i prima ballerinan stackars öron. Allt dinglande störde sjukt mycket eftersom det togs upp av micken, jobbigt störande!

 

Kung Nanne! Rackarns bra tal, ”när jag fick ordning på människan blev det ordning på världen!”

 

Hur svårt kan det vara att slänga in 116studenter i olika seminariegrupper? Snuskigt svårt, kom bara å kolla på en introduktion på Örebro Universitet! Stackars lärare! Tycker uppriktigt synd om dom stackarna som måste dras med oss :o)

 

3.03-3.02-3.02-3.03-3.04

Men vilken åktur det blev ikväll! Såg verkligen framemot passet med tänkta 6x1000m på 3.05 och 5x100m. Det blev en 1000ing mindre men skit samma, det kändes hur gött som helst! Klart jag blev lite trött men inte undra på med en 800ing i släptåg från gårdagen. Kvalgräns för KFUM löparna på 3000m är 9blanka för att få stå i Bollnäshallen om några veckor och tampas med de stora pojkarna. Å gissa om jag ska dit? Klart jag ska!!! Det är dags att sluta fjanta, magiska 9 ni är inte så magiska längre för nu ska ni krossas!!!

 

 

 


En habil insats av Kroons adepter

Inlagda Gurkspelen

P 19 1 500 m Final

18/1  13:50

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Lukas Melander

1990

KFUM Örebro

4,34,73

 

 

 

P 15 1 000 m Final

18/1  14:15

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Benjamin Ahlbäck

1994

IF Göta

2,40,54

 

 

2

Joel Durén

1994

Hässelby SK

2,52,59

 

 

3

Petter Kroon

1994

KFUM Örebro

2,57,55

 

 

4

Alexander Abrahamsson

1994

IK Akele

3,00,94

 

 

5

Rasmus Hartman

1994

Upsala IF

3,04,39

 

 

6

Rickard Lindoff

1994

Hässelby SK

3,04,56

 

 

7

Adam Wendelin

1994

IFK Sala

3,05,06

 

 

8

Erik Häggberg

1994

Upsala IF

3,15,23

 

 

9

Patrik Berglund

1994

Västerås FK

3,19,80

 

 

 

KS 800 m Final

18/1  14:30

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Lisa Forsberg

1989

Falu IK

2,14,33

 

 

2

Linda Lövqvist

1990

Rånäs 4H

2,17,92

 

 

3

Carina Persson

1987

Sävedalens AIk

2,26,62

 

 

4

Anna Wiik

1979

Västerås FK

2,31,39

 

 

 

MS 800 m Final

18/1  14:40

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Johan Henningsson

1990

Bollnäs FIK

1,55,58

 

 

2

William Tavdien

1988

Turebergs FK

1,58,71

 

 

3

Jonas Wahl Sjöman

1993

Bromma IF

1,59,75

 

 

4

Joakim Frisk

1990

Västerås FK

2,01,60

 

 

5

Patrik Persson

1983

KFUM Örebro

2,05,42

 

 

6

Magnus Berglund

1988

Ärla IF

2,09,78

 

 

 

Lars Drageryd

1989

KFUM Örebro

 

 

Bröt

 

Martin Stjernlöf

1987

Turebergs FK

 

 

Bröt

 

Trots smärta i ljumskarna på uppvärmningen gick det riktigt bra att springa. Planen var att försöka hänga Toothpick’s rygg. Lite jobbigt fram till 400m då han började krokna och vid 500m klev han av. Typiskt att han skulle ha en sån dag, just den här dagen. Toothpick såg ju grym ut här i veckan, men klagade efter loppet på att benen kändes packade. Jag fortsatte lalla runt och fick pisk av de flesta. 2sekunder över pb. Löpningen kändes bra och jag tror nog allt att jag kunde ha varit ner på 2.03 idag, det kändes så i benen efter loppet. Men som så många gånger förr blir jag lite bekväm och attackerar inte när de börjar bli tungt. Fy skäms! Så här kommer jag ingen vart. Ikväll blir de 6x1000m å några 100ingar efter det, jag är lycklig det var länge sen nu det var 1000ingar på programmet!

 

Både Petter och Lucken öppnade starkt i sina lopp men kroknade i slutet. Det är brutalt å se när syran slår till obarmhärtigt.

 

Carinas lopp missade jag och kan inte kommentera, men enligt hennes egna utsago fick hon smaka syra också.

 

Coach Kroon då? Han regera på sidan. Det går inte att ta miste på vila adepter som är hans när det kommer till coaching under loppen, förstklassigt! ”Ad astra” innan start, klockrent!!! Lessen att jag inte tog chansen och hoppade på resan mot stjärnorna den här gången, men det kommer, jag känner det!


Syster Jakob, with licens to give the people good health

GRATTIS Jakob! Efter några hårda år på universitetet är han nu en licenserad Syster och bevisligen även en mycket duktig bagare. Det fick jag och några vänner uppskattat erfara nu under eftermiddagens eamensfika. Jag höll mig dock strikt till en liten tårtbit men mitt frosseri i en semla här om dagen. Det kan jag kalla karaktär för de såg helt ruskigt gott ut allt annat också! Himla kul att träffa de gamla löparvännerna igen. Kumla gänget kommer att bli svår knäckta i sommaren stundande Vasastafett för det råder fokus bland grabbarna. Eric och Jacke drar iväg på träningsläger till Malta nu i veckan, med bla. Sverige fyran på STHLM Maraton 2008. Stefan satte ju ett fläskigt PB på Örebro Indoor Games på 3000m med tiden 9.27 och Mr. Brann tränar hårt i baksuget på stjärnorna i Göta. Klart att det krävs fler gubbar än så och det har Kumla och på nått konstigt vänster lyckas de allt som oftast hitta löpare av dignitet till de sträckor som saknar en. Det ska li spännande att följa er!

Mitt excellenta yttre har nu putsats till och blivit ännu ett snäpp bättre. Mina lockar har kortats av men inte mer än att de går att slänga i lite klägg och sätta en sista tuch på frillan. Som så många gånger förr vara Sara en viktig kugge i laget, som den här gång manövrerade trimmen på ett enastående bra sätt. Tack för den trevliga frullen by the way!


Ett frågetecken är satt för min start imorgon på 800m i Västerås imorgon. Jag, precis som el'giganto Zlatan, har fått problem med ljumskarna. Redan efter första steget på joggen idag gjorde det ont och 150m senare i en lätt nedförsbacke gjorde det riktigt ont i högra ljumsken. Smärtan höll i sig hela passet och även högra skinkan ömmade. Rörligheten var med andra ord lite nedsatt i benet så himla tur att jag är skapt med två och att jag kan springa :o) Känslan på uppvärmningen får avgöra om det blir strat eller ej, annars får Toothpick hålla KFUM-fanan högt på 800m loppet. Det är många andra från klubben som ska tävla också och en Göteborgare som glider med på ett räkskal, precis som jag förra året, så håll utkik i resultatrullen imorgon. 2.03 är mitt pb, himla kul om jag kan gå ner på 2.01.


Lärande i matematik 15hp, tack så mycket!

Mitt tränande är mer aktivt än mitt bloggande, jag lovar! Men ibland funderar jag på vad som skulle hända om jag tränade lite mer? Som idag t.ex. skulle jag kunnat hängt på Toothpick i hans vansinnes fart på den första 300ingen? Hmm? Jag gjorde det på den andra i alla fall å den gick på något mer sansade 42sekunder! Junioren kan springa fort igen! Han har varit på gång länge men ikväll slog det gnistor om honom. Härligt å se! Min insats idag var habil, inget topp men inte heller botten napp. Sjukt dålig och svag i sit ups, måste göra något åt det och min frånvarande smidighet.

 

Tidigare idag har examinationsseminariet i kursen lärande i matematik genom lidits. Det var en kavalkad av presentationer av olika undervisningssekvenser i matematik. Jag har svårt för matte och troligtvis bidrog det starkt till tristessen. I stället för att fokusera ämnet började jag analysera folk när de stod, hängde eller satt och framförde sina teorier. Det finns en herrans massa olika stilar, men den bästa är den som ändå fast innehållet är av ljummen karaktär ändå kämpar på och lockar fram skratt hos åhörarna. Tjejerna som skulle ha en förskoleklass var de som enda som försökte, men lyckades riktigt bra vissa stunder med sin högst överraskande sång. Modigt och smart! Det tycks vara en grundkurs för pedagoger i förskolan att kunna sången om bockarna Bruse för det hela mynnade ut i en allsång, där jag och några lärarstudent kollegor satt som fån i detta hav av kvinnoröster som klämde enda från tårna i denna hit-sång. Idéerna som presenterades är guldgruva att ta idéer ifrån, men att i 2h30min sitta på vinkande trästolar med ömmande rygg är ingen höjdare. Mer mjuka soffor åt studenterna!

 

Det är inte pojken på bilden som skrivit bloggen!

En riktig hjälte

The one and only, Guuuuunde Svaaaaaan!

Jag och Sara firade att terminen var över med att ta bilen och åka upp på hög höjd till Ånnaboda och sprattla runt i längdspåret. Konditionen på spåren var högt över förväntan. De har fixat rikligt med konstsnö och fått ihop ett spår på 3,5km. Hasade mig runt 3varv innan vi åkte hem å fikade semla. Fick dock en snäll kommentar om min teknik när jag diagonalar av Sara. Tack, tack!


7 underbara år med Elin

Vilken kalas dag det har varit, en riktigt underbar avslutning på trevlig helg!

 

3000m skulle avverkas så fort man kunde idag på Örebro Indoor Games. Precis som igår var herr Sjögren snabbast. Det var inget topp lopp från min sida. Spände dock bågen och försökte hänga Per och släppa lite allt eftersom så jag i slutet skulle fixa magiska 9. Trots starkt supporter stöd gick nu detta icke, men det kommer fler chanser. Redan nästa helg är det dags för 800m, spännande! Övriga KFUMare hade de också kämpigt och i genomsnitt ett gäng sekunder sämre än det vi presterade i Etuna för en knapp vecka sedan. Inga hängande huvuden till trots utan nu gäller det att köra vidare. Vi tränar bra, de flesta har fått vara friska ett tag nu och vi har en himla skön stämning i gruppen!

 

MÄN 3000 M    

1

 

Per Sjögren -79

KFUM Örebro

8.58,44

 

 

 

2

 

Patrik Persson -83

KFUM Örebro

9.14,68

 

 

 

3

 

Stefan Olars -84

Kumla SF

9.27,61

 

 

 

4

 

Johan Jendeberg -72

Örebro AIK

9.33,03

 

 

 

5

 

Lars Drageryd -89

KFUM Örebro

9.35,62

 

 

 

6

 

Lukas Melander -90

KFUM Örebro

10.10,95

 

 

 

7

 

Johan Nilsson -80

IF Start

10.16,97

 

 

 

8

 

Fredrik Ekenberg -92

KFUM Örebro

10.21,16

 

 

 

9

 

Christer Johansson -63

Glanshammars IF

10.24,54

 

 

 

10

 

Tauno Mertala -53

IF Start

10.29,83

 

 

 

 

Våra duktiga tjejer i gruppen sprang idag också. Carina gjorde det fin fint solo från start till mål, strongt. Vonny spände bågen och det såg riktigt, riktigt bra ut. Jag trodde hennes fina jobb i täten av klungan skulle betala sig men hon kroknade och orkade inte riktigt hela vägen. Men jag är imponerad av din öppning! Du är starkt på gång, man blir inte duktig löpare över en dag men du är starkt på gång!

 

F17 1500 M    

1

 

Johanna Nissén-Karlsson -93

Lidköpings IS

5.12,53

 

 

 

2

 

Caroline Hjalmarsson -93

Hovslätts IK

5.46,38

 

 

 

-

 

Carina Persson -87

Sävedalens AIK

5.02,11

 

ut tävl

 

-

 

Yvonne Persson -88

KFUM Örebro

5.32,39

 

ut tävl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår käkade Elin och jag på Jensens Böffhus, idag var vi till Thorstenssons Böffhus å käkade Oxfile gratinerad med prästost och creme fraisch, rödvinssås och klyftpotatis. Dessvärre finns inga kort från denna fest, men det såg riktigt nice ut. Hasse och jag var kockar för kvällen och fick ta emot mängder av komplimanger från oss själva, men de som värmde mest var från alla andra :o)

 

GRATTIS TILL ELIN OCH MIG också, idag 11januari har vi varit ett par turr turr duvor i 7 kärleksfulla år!!!


Örebro Indoor Games

Så var tävlingshelgen igång! 1500m utan Källmén vilket är en stor förlust. En härlig gubbe som livar upp stämningen och har bra fart under sulerna. Frågan är om det inte hade blivit en fin duell mellan Sjögren och Källe idag om han varit med? Hoppas att du kryar på dig fort och kommer tillbaks fortare än kvickt.

 

Min insats idag får vara godkänd, jag är nöjd, men åter igen vågar jag inte attackera utan flyter bara med. Det är dags att våga ta initiativet! Ryggen kändes som en halv kokt spagetti, mjuk men ändå inte. Fick en enastående behandling igår av WWW.SARAFIXAR.SE och som sagt mycket var det mycket bättre idag. Ett tips är att boka en behandling innan Stockholmarna bokar upp alla tiderna, hon börjar få en stark kundkrets där :o) Säga vad man vill om folket där, men bra smak för massage har dom då allt ;o)

 

Noterat vid tävlingen:

Sjögren - urstark som vanligt

Toothpick - krigar hårt, men nu får du ta och plocka ihop alla delarna och leverera. Du ska ju grilla mig på 1500m, precis som du alltid har gjort!!!

Lucken - börjar hitta tillbaka igen, härligt! Du har tränat hårt och bra, snart är det dags att skörda framgångar :o)

Freddie - första tävlingen inomhus tror jag, bra uppvärmning inför morgondagen. Din start blir mycket intressant då jag tror att du är ännu starkare över 3000m.

Svante - debuterar i tävlingssammanhang inomhus och avslutar ruskigt starkt i spurten! Härligt å se en sådan fenomenal kämparglöd! Hoppas du känner dig fit för morgondagens 3000ing.

 

Resultat:

Per Sjögren - 79 KFUM Örebro 4.10,63 (ut tävl)

Patrik Persson - 83 KFUM Örebro 4.16,41 (ut tävl)

Lars Drageryd - 89 KFUM Örebro 4.24,87 (ut tävl)

Lukas Melander -90 KFUM Örebro 4.32,25 (P19 1:a)

Claes Runheim - 67 KFUM Örebro 4.41,69 (Mvet 2:a)

Fredrik Ekenberg -92 KFUM Örebro 4.49,63 (P17 2.a)

 

Kvällen fortskred med Elin senare till Jensens Böffhus, där en välsmakande fläskfilé intogs. Avslutningsvis sjönk vi ner i på ett musikcafé i Pihllakyrkan där en jobbarkompis med sitt band bjöd på sköna, välklingande låtar. En härlig dag som kommer få en än bättre morgondag, då står 3000m på programmet!


PB jagades på Ärlaspelen

15varv på 9.07.92min är tangerat PB men de räcker inte. Gjorde loppet på Ärlaspelen i Etuna där klubbkompisen Sjögren sprang fortast, där Källmén va 2sekunder före mig, Toothpick kuta runt på 9.23min och Lucken lunka runt på 10.01. Jag vet att du, Lucken, kan bättre efter det du visat i hallen. Bit ihop och kom igen! Men för mig doftar det PB lång väg och det är bara en tidsfråga när jag fixart! Så magiska 9, snart äter jag upp dig!

 

Frulle idag hos vännen som varit i stora stan STHLM och frossat i mat hos föräldrar och vänner. Himla trevligt att snack skit med Sara igen och springa kapp med Stygge. Frågan är bara varför inte jag fick någe godis av den gamla tanten (det är inte Sara jag syftar på den här gången) när Stygge fick de… han är ju inte mycke sötare än va jag är om jag får säga det själv.

 

Vila idag från träningen så det blev fokus plugg idag. Det gick hyfsat, läste en hel del å har börjat formuleringarna på den sista examinations uppgiften på denna skamligt dåliga kurs. Innehållet har varit bra å bra lärare, men organisationen å kommunikationen mellan lärarna har varit skrämmande dålig för att vara på universitets nivå. Undra hur det är på andra ställen, om de är lika undermåligt där? Tur att man har fästmö, träning och vänner här annars hade man varit på utflykt någon annan stans.

 

Paret Samuelsson bjöd in oss ikväll på en trevlig grattis till förlovningen kväll, med mat, fika och en smakfullt designad vas. Ekonomisk för mig, för de får bara plats typ tre rosor i den ;o) Mycke prat om förlovning, bröllop och familj. Lite roligt faktiskt, en ny situation man befinner sig i helt plötsligt, allt på grund av en lite fråga och ett härligt svar. Bra jobbat Elin ;o)


Unleash my lationo hips!

Inte nog med att min fästmö har bevisligen ett ganska så hyfsat IQ som jag troligen inte matchar. Jag har också fått det bevisat att hon har oanade talanger i att dansa. Efter att jag fått en förevisning av nyårsnatten i bildformat har hon satt press på mig. Mina meriter från rörelseverk, lovsångsdans och fågeldansen på GIH’s förbrödrings fest bleknar när de ställs i kontrast till Elins euforiska kropps rörelser under nyårsnatten. Hon hade gott sällskap av Elsa, och det är kanske så att jag måste mjuka upp mina gamla latinohöfter och ta mig i 2000talets dansdjungel för att hänga med i dessa hippa tjejers expressionella mästerverk. Men aldrig att jag släpper mina old school moves!


Tungt i Nora, men gott nytt löpar år!

Det var en tung dag för mig igår, när Sylvesterloppet avgjordes igår i Nora. Min forne klubbkompis Jakob Olars stack direkt från start, precis som han brukar och precis som han brukar började han ganska snart kasta blickar över axeln. Men till skillnad från de senaste tävlingarna i höst lyckades jag inte komma i fatt. Istället drygades avståndet ut fram till Jacke. Jag hade ingen fart i löpningen det kände jag tydligt men likväl gick det inte att trycka till. Var gång jag kom till en backe var det också svårt att hålla i den lilla löpningen jag åstadkom då det drog i baksidan av båda låren. Möjligtvis kan svaret hittas i den aktivitet som resan till Åre innebar, samt de högst ansträngande 200ingarna som genomfördes på måndagen. Jag är glad nu i alla fall, det var fantastiskt väder, jag fick träffa folk jag tycker om och göra det jag älskar! Jag är så tacksam för att jag överhuvudtaget kan springa!



Eftersom min fantastiska fästmö var i Östergötlands pärla Linköping och firade nyår med sina fnittriga vänninor var det en uppskattad syn att få vila ögonen på denna underbara skapelse när jag hämtade henne på station tidigare idag. De blev ingen puss på tolvslaget så de blev två nu :o)

Nyåret firade jag hos päronen i världsmetropolen Åbytorp. En trevlig och stillsam tillställning med släkt. Det som smällde högst under kvällen var morbror Kjells jättebomb samt Kumla skyline i den mörka och duktigt kulna decembernatten. Frågan är bara hur mycket sossefyrverkeriet kostade de arma skattebetalarna. Skicka in en rejäl portion slantar till skola, sjukvård, idrott/föreningsverksamhet, vettiga ungdomsgårdar, nattvandrare, pensionärer och arbetsskapande åtgärder.


RSS 2.0