Weekend love, med Elin och vännerna!

Helgen har varit kalas! 1h40min dist i lördags i ett väder med hög luftfuktighet, men med värmande löparkamrater. Mycket tuggande om gamla storlöpare, men sånt är intressant och ger även en morot till fortsatt satsning när man hör om deras bragder. Men även att det inte är alla dagar de bara är att dra på sig pjucken å att damma av loppen, även en löpare av dignitet kan få smaka för mycket syra och ha en dålig dag.

 

Det va riktigt skönt att sjunka ner i en komfortabel fotölj på Conventum där Karl Johan skolan hade sin årliga julkonsert. Fint med julsånger, lite kaffe å lussebulle. Edit, kompis med Elins små systrar, som var kopplingen har sannerligen en grym röst och gjorde ett fantastiskt framträdande.

 

Kvällen kunde inte fått ett bättre slut med en liten gathering i ”goa vänners lag”. Började i lägenheten för att Humle å Dumle skulle få hälsa på Sara. Sen vankades det finkäk på Bamboo och senare vidare för höga skratt på andra ställen.

 

Idag har det mest varit att slicka benen från igår och vila kroppen för kommande utmaningar i veckan. På förmiddagen njöt vi av adventsinsjungning i Gräve kyrka med Klara å en annan tjej. Riktigt finstämt och vackert! Men annars Inte ett löpsteg, inte en sida är läst ur kurslitteraturen, men what ever, plugget löser sig alltid. Var dag har nog av sin egen plåga å den här är en dagen var av utrotningshotad karaktär, så varför söla ner den här istället för att ta tillvara på den och njuta av tid tillsammans med Elin?


Stop, look, listen

Dagen har bara visslat förbi idag som ett olja X2000. Tänkte plugga på morgonen men efter att Elin ringt å väckt mig från jobbet, som jag hade bett henne om, rulla ja runt och somnade om. När jag väl gick upp fanns de ingen tid för plugg. Frulle å sen iväg till Sara för massage och renovering. Sara är bruden bakom sarafixar.se. duktig massör som jag varmt rekommenderar!

 

Träningen ikväll trodde jag skulle bli en vandring i ett av de djupaste träsken i norr för benen och magen var inte alls med idag på uppvärmningen. Trots detta lyckades jag hålla frekvens på de inledande 200ingarna och de efterföljande 60m loppen gick som en dans och 400ingarna gick vi långt ifrån max und var ein nice walk in the park. Ingen styrka då vi dock kände oss lite trötta i våra små ben.


Ang rubriken idag:

 

Har även gett mig själv en utmaning efter att jag i princip aldrig är riktigt i kalas tid till träningarna så ska jag från och med nu alltid vara färdig för att starta uppv när det är dags och inte lajja in då. Om jag fixar det har jag lovat mig själv att pressa mig över 20chins innan jul, vilket borde räcka för en given topp placering i statestiken. Å om jag skulle missa att komma i tid till någon träning tänker jag iaf pressa mig över 20chins för jag hatar att vara tvåa!

 

Det doftar härligt nu och det ligger en 100%balndfärs biff i pannan som ska serveras med lätt frästa grönsaker. MUMMA för en utsvulten löpare som gör sin mat själv... ;o)

 

Over and out!


Winter sadness, men trevligt sällskap ikväll!

Nu var det ett tag sen senast. Men träningen rullar på och igår pumpade vi på ÖKK. Sjukt drag i Sjögren på rodden över 2000m! Brutalt att se honom efteråt chippande efter andan. Det som gör en vinnare att förlora spärrarna!? Vonny gjorde också en imponerade stark insats och spände båge rejält, nästa gång håller det! Undrar ni vart Toothpick var så syntes han senast glass runt på nån strand, lätt lönnfet, but that’s life om man inte prioriterar ÖKK ;o)

Dagen idag började inte alls bra och trodde det skulle bli en riktigt ”under isen dag”. Skulle beta fram några läckra russin till filen i morse och rätt var det är ramlar en klump på ca 20russin ner i filen och stänker ner brädan, golvet och mig.


Men It aint over until the fat lady sings och strax innan lunch kom vändningen då ja fick ut examinations uppg med ett fett VG å sjysta kommentarer. Morgonjoggen som blev förmiddagsfikajoggen gick därefter mycket bra. Rann igenom passet med snitt på behagliga 4.28.
Upptäckte även årets adventskalender idag som Elin fixat. Består av 24 små, gulliga, pluttinuttiga paket. Blev ju gööör spännande på en gång å inte får man öppna nån på söndag heller trots 1a advent. En dold talang du har som stavas b r u t a l t o r t y r, det är vad det är Elin!!!


På kvällspasset tog ja med old boy ut å lufsade runt i mörkret på slaskiga cykelbanor. (Mötte Drageryd, den som inte glassar runt… å ja kom åter att tänka på Toothpick, undra hur många chins han skulle fixa om han hade lite grövre överarmar, typ stora som mina underarmar?) Men det är alltid lika roligt att få med gubben ut, det finns så mycket att prata om som aldrig hinns med annars. Bror min var tillfrågad att följa med också, men han snacka bort de hela… får se hur länge familjerekordet på maran står sig…


Sunshine and love!

...så kan man sammanfatta min dag.

 

Förmiddagen var helt fantastisk. Det bet lite i kinderna när jag trampade iväg på biken till träningen idag. 1h30min dist stod på programmet och vi kunde inte ha fått en trevligare tur. Drog iväg från mässhallen bort mot fallen, men vi vek av strax innan och dansade ut på härligt gnistrande, puderbeklädda grusvägar mellan åkrar och koskitsdoftande laggårdar. Svängde runt efter ett tag och kom tillbaka till civilisationen via Karlslund herrgård. Glada och något trötta äntrade vi hallen där ytterligare styrka stod på programmet. Snittade löpningen på 4.19min/km, behagligt flyt i löpningen, det ska dock noteras att Thomas hade ett riktigt fint steg hela vägen runt. Dags att snegla över axeln snart…

 

Eftermiddagen å kvällen har varit LOVE med My Läjdi. Först en tur på stan, besökte T12, Peak och Intersport (där alla plagiaten finns) jag har inte tänkt på det förr men rackarns va lika typ Intersports å Stadiums egna jackor är Peak… En fika på Hälls gav ny styrka till slitna ben å lite livskvalité. Hyrde film å har just skådat American Gangster. En riktig toppen rulle om en snubbes uppgång och fall och en snuskigt korrupt poliskår där ¾ av narkotikaroteln var inblandad i skumbum, en film baserad på verkligheten… Laddat med fil å pepparkakor nu trycker vi igång nästa rulle!

 



Cosmic energy

Det är de man får om man sänker nästan en pizza, dricker tokmycke coke å toppar upp det hela med kladdkaka å grädde på flaska, så får se hur många som hänger med mig när ja rycker på disten imorgon ;o) skämt å sido, känner mig tyngre än innan, men har inte käkat sånt här på mycket, mycket, länge å så man umgås i Frövi! Här å kollar läget hos "my brooh".

Annars har jag vart på fföreläsning, slitet ner en himla massa köksstommer å hjälpt sara lite i allmänhet med lägnheten.

Pumpade grymt på ÖKK idag. löpning, 500ingar i rodden där den sista var den snabbaste!!! inte illa för en hobbit att dunka i på låga 1.47s sen var de fokus mage-rygg, blir bra bräda till beach 2009! Avslutade med en skapligt snabb 4tusing på bandet.

Behöver bara titta 5s på Boston the party, sen asgarvar man, det är bra tv!

Ska rulla hem occh sova nu. Keep on running!


Better late than never, stackars Sara

Klockan ringer, men jag går inte upp, orkar bara inte… fattar inte vad som händer, jag har alltid studsat ur min binge så fort klockan har ringt å inte som min bror Dennis å sover till 14 i sin ungdom. Med dryga 25 jordsnurr kan jag inte skylla på att jag är en ungdom, nej det är bara att inse att man börjar bli gammal. Idag drabbade det min vän Sara... men hon e rackarns förstående. Tänk om jag fick köra 221 abglides varje gång jag är sen, då dkulle jag nog vara i tid nästa gång. Men himla snygg jag skulle bli me rutor å allt :o)

 

Träningen som bjöd på gott och blandat med 200ingar 60m sprint och 1000ingar gick mycket bra. Jag är nu lite sliten efteråt å magen var som vanligt mer dålig än bra. Inte lika lättlöpt som det var under hösten, men vi bygger grund nu och söker ingen topp, än... Kan dock flagga för att det finns ett gäng jokrar i gruppen som kommer att gå bra den kommande säsongen.

 

Som värsta Martin Timell har jag hjälpt Sara med renovering idag. Skoj å göra nått annat än plugga å knega. Sara blev nöjd med min insats idag så jag är välkommen tillbaka imorgon, kanske dags att visa henne offerten… ;o)


Sara blir bättre på bild å ja är bättre på att dricka kaffe, men jag hemmafixa lite också ibland...

Håller du också på å renoverar? Då rekommendera massage, en härlig upplevelse för en sliten kropp. Gå in på sarafixar.se å maila eller ring henne bums, men glöm inte att hälsa från mig!


"Big fun" at the seminarium

Idag har jag kört dubbla pass för första gången på mycket, mycket länge. Morgonen var en plåga. Tänkte gå upp 06.30 men snoozade fram till 7. Extremt trött gav jag mig ut i kylan. 30min är ju inga problem, men det var krypfart…

 


 

”Jag tycker att all litteratur vi läser bygger hela tiden på att ungarna i förskolan ska ha kul i skolan. Det ska lekas fram kunskap och de ska ha en lust till lärandet. Men är det inte bättre att sätta ner ungarna i var sin bänk, lägga fram böckerna och köra lite riktig undervisning? Och skulle det inte var bra att ha ett nationelltprov redan i förskolan för att ha koll på vad ungarna egentligen kan, vilket kan vara svårt om det bara sak flummas runt å leka?”

 

Det var tydligt att detta uttalande icke var populärt bland de övriga studenterna, främst de lekextremistiska förskolelärarestudenterna. Där jag fick kommentarer som ”du har mycket kvar att lära”. HAHAHAHA! Jag fick det jag ville, ett riktigt stort engagemang från ALLA, förutom mina oseriösa polare som bara satt å skratta :oP Extra roligt var att ”Sleepy man” vaknade och blev helt furious, han högg värre än en kobra med magknip!

 

Mycke ugnspannkaka till lunch trodde jag skulle borga för ett härligt distanspass med eftertryck. Det blev mest runt halkande på den nyfallna snön och en mage i grovt olag. Jag kanske kan starta en grupp på facebook med ”spy” Holm. Har fattat att han har problem med de med.... Det är väl inte hela världen men det svider lite i magen och smakar skit i munnen.

 

Gratis buffé på Frimis ikväll, hade helst stannat hemma, men umgänget lockade. Kan ju inte sitta hemma å ruttna. Halv taskigt käk å drog om kull med biken på vägen hem. Öm i vänster axel men inget som går bort över natten hoppas jag på.

Goody goody, en beskiv mindre i världen, "jag tar en för laget"

Idag har jag svettats på ÖKK, örebro kraftsportklubb. För den oinvigde kan det kanske närmast liknas med ett fängelsegym. Stora killar, ännu större killar och Fredd! Himla kul lirare! Aja, passet gick bra idag, snabbt gick det med. Minimal vila för jag skulle iväg å snacka Sveasvängen i Kumla. 1h15min, utan att hoppa över något, kan vara nytt PB! Det som gladde mig mest denna intesiva stund var den avslutande 4an på löpbandet. La upp farten på 3.50 å sänkte succecivt varje km. Det rulla på från första steget. Skön kontrast från gårdagens mediokra insats. Hur det gick för boysen und das flickorna auf dem abened vet jag inte, men för de som vill kan man följa oss i coach Kroons grupp på sites.google.com/site/kfumloparna. En mycket informativ sida där tonvikten läggs på statistik… by the way är jag himla sur för att ja inte leder chinslistan längre, skärpning där!

Kroatien i juni… ingen som vet men inte helt omöjligt :o)

Avslutade dagen med att få redan på att Elin har ett IQ på 123, riktigt bright brud man har! Kolla även på ”vänner” å festade på kaffe å bananbeskvi från SVEAS BAGERI OCH KONDITORI, pröva dom, finns nu även i Öret ;o) Elins IQ verkade högt så jag vågar inte göra testet…

Raw hamburger, det är så de kändes i buken på den nionde...


laura.moncur.org

10x400m på 68-69s som borde varit som att stjäla smågodis från dagisbarn (ja vet man ska inte stjäla, men dagisbarn ska inte äta godis!) gick surt dåligt. Borde kanske inte gräva ner mig, men rent ut sagt pissigt att behöva stanna för att buken inte ville springa längre. Efter lite hulkande å några griniga ord på mig själv om att det verkligen inte var okej att stanna, var det dags att se Sjögren flyta in de sista metrarna på den nionde 400ingen. Hängde sista i hans rygg. Jag tror minsann Sjögren is back!!! Välkommen! Det har bara varit en tidsfråga och snacket börjar redan gå om kommande triumfer på SM tävlingen Tantolunden i slutet av april, kul!

Folket har sagt sitt å Vojmån tycks slippa fler övergrepp! Hurra, hurra, hurra!!!

Idag på föreläsningen som var till schemat var 3h lång fick ja in en riktig bulls eye! Kjell, föreläsaren, skrev talet 8+7 å ville höra olika lösningar. Den ene efter den andre berättade sina snille lösningar, men gubben blev inte nöjd tills han hörde min ljuva stämma eka i den gigantiska föreläsningssalen, som kyrklockornas klämtande mellan höghusen...
P 8+2+5
K ÖÖ vem sa de där?
*Jag räcker upp handen*
K Hur tänker du då?
P Tiokamraterna
Självklart var det de han ville höra :o) Koncist, klockrent och rätt, uppenbarligen! Kjell blev gasad och började nu rita en passa klammrar å grejer på tavlan å förklarade för alla andra studenter hur magnefik denna lösning var. Klart man sträcker på sig. Kan ha varit mitt största ögonblick i mitt stundetliv hittills!
(Jag vill tacka Sara som halv högt la orden i min mun;o)

Dagens löpartips!
"Tappa inte fokus förens du är inne, en isfläck kan gömmas i mörkret å få dig på fall..." (Lyckligtvis gick det bra den här gången).

This is who I'm gonna be, "the morning star"

Stjärnan av morgondagen. Nytt träningsprogram för veckan har dimpt ner i mailen med en skön blandning av fart, styrka och glädje! Ser fram emot veckans utmaningar. Jag är riktigt sugen på torsdagens intervaller som avslutas med två halvsnabba tusingar.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, det här kommer att bli bra, mycket bra! Klubbytet känns helt rätt i livet och det är en utvecklande miljö i gruppen. Jag kommer bli förvånad om inte det kommer bli PB-rekordernas år 2009 och ett uppsjö KFUM triumfer för oss på långlöparsidan.

Vila var ordet för dagen, så inte ett löpsteg har tagits. Dock är jag lite matt i benen från gårdagens härliga långpass.

Och i frågan om Vojmåns framtid hoppas ja att Vilhelmina, som är det sista valdistriktet att räknas, tar sitt förnuft till fånga och röstar NEJ till mer utbyggnad av vattenkraft i ån, så Åströms fiskshop kan leva viadre å ge 08orna en härlig naturupplevelse till en kontrast av deras betongasbestdjungel!

Celebrate good times, come on!

Nu är jag KFUMare och kommer med min mentor och guru, coach Kroon, att göra allt i min makt att ta mig så långt jag kan. Det är en resa jag inledde när jag var ung och drömmade. Nu är jag äldre, fortfarande hårt drömmande, men med erfarenhet och kunskap om vad som krävs för att komma någon stans. Jag har övergett min optimistjolle och satt segel på min fregatt, på min resa utan slut. Jag lämnar vänner bakom mig och Mr.KSFs brinnande engagemang och stöttning som jag haft hitills kommer jag att sakna mycket. Men det härliga gäng jag nu har mönstrat på är fyllt av människor som jag sätter högt värde på, både som medmänniskor och som likasinnade löpare. PER KFUM AD ASTRA!!!


Kumla SF - en klubb med enormt hjärta


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0