Munnen den ska skratta å va gla'

de e bara å skratta åt, himla trist att inte få till ett kanon löp idag heller. Strax efter 5 km kom den dödande minuten...

för det första vänster fot vrickas
för det andra höger fot vrickas
för det tredje trampar igenom i en vattenklet pöl med vänster fot och benet blir blyyyyy tung
för det fjärde igenom en "sandlåda" där några steg släpper, de drar i benen och tappar allt

allt detta på ca en minut...

Men va gör de å sura, inte ett skit, ja en gla' ändå snart drar jag på "semester" eller ja, det är en så kallad turistmara av mig. Min bror hävdar dock att det är den tuffaste stadsmaran...hmm, så har ju också just bara sprungit EN mara... Svårt att veta vad jag skall förvänta mig. Jag ska ta mig den klassiska sträckningen från Marathon till Aten, på nytt familjerekord, sen kan jag sova gott.

1.Henrik Örnstedt
2. Niklas Källmén
3. Okänd löpare
4. Jakob Olars
5. Patrik Persson
sen är jag osäker på placeringarna men många KFUMare va i farten både på Msen15km och andra klasser både dam herr å pojk.

Resultat från dagen finns på Örebro AIK's hemsida.
Gött å veta dockj att tiden jag gjorde i fjol stod sig fint i jämförelse till dagens mycket merriterade vinnare. Min tid -08 51.04, Örnstedts idag 51.13 (dock osäker på den) men ja kan inte leva på gamla meriter, men kan bara inte låta bli det när jag går kräftgång för till fället:o)


Gick inte för fullt ;o)

haha, jo pressansvarig gav mig repliken. Får se om de blir verklighet även i år. Det är inte omöjligt, utan mycket möjligt. Fick ett bra tips av Sara här om dagen efter startlistan inför lördag uppdaterats och Jacke kommer finnas med på startlinjen, "det är bara att springa snabbare". Så sant, men också ganska svårt, han är duktigt snabb, men de e fullt möjligt!

Försökte känna efter överallt innan passet för att hitta en krämpa som skulle ge mig frisedel, men icke, inte ens min förkylningsblåsa!? på tungan och "tunghuvve" räckte inte för att mitt samvete skulle missa passet och tur var väl det! Det slog inte gnistor om mig på dagens 400ingar, men det var inte meningen. Jag gick inte för fullt ;o) hihi! men tiderna hölls bra och fullt godkänt pass från min sida.
Vi hade finfrämmande idag av ynglingen Martin Regborn, genom tidernas snabbaste P19 löpare i Lidingöloppet, 1.50.49! Han sväva ovan på underlaget utför, men hade lite kämpigt uppför. En trevlig kille och hoppas att Nerkan håller än mer koll på honom och de andra riktigt duktiga orienterarna i distriketet nästa år.
Dagens odiskutabelt bästa kick hade Tim som såg riktigt, riktigt stark ut. Om Regborn sväva ovan på underlaget utför var det något liknande Tim gjorde uppför.

En som defenitivt inte svävar ovan på är min brorson Sigge. Han är inte snabbast, han har inte bäst teknink, men är det nåt han har är det vilja, charm och utstålning. Han lirar i en helt annan, högre, division än sommarens charmknutte no.1, Jamaica's gunstling Bolt, "Life of Sigge".

6x1000

med 45s vila, snitt på 3.12 så var det i måndags, igår hastade jag igenom ett ÖKK pass som jag inte är stolt över men blev i tidsnöd efter att ja slängt upp en kakelplatta. Kanske inte låter så matcho, men jag fixade min egna kakelfixspade av ett glassburkslock och hade fått sponsrad fix å de va "nu eller aldrig" å sen efter passet fick ja frillan fixad också av grymma frisörskan. Men nu är ja snygg och liknar en ryss, kommer springa fort i Aten nu, eller iaf ta mig runt :o) målet stavas 3h23min eller nåt... what ever, tar't iaf ;o)
Idag var ja uppe med tuppen och ökade min förbränning med ett morgonpass vilket var tur för kvällen bjöd på Kina Muren och galet mycket mat! Å tok gott vare å mycket trevligt sällskap!

Inget mörker över en av svnskfotbolls störst, Henke Larsson, men HIF så VÄLDIGT klent ut i försvaret på båda målen mot DIF. Pinsamt får man säga som gammal försvarklippa i Stene IF. Nu håller jag tummarna för att Örgryte plockar tre pinnar mot Gefle och Kalmar visar hur riktigt kul fotboll kan spelas. Dom kan, bara dom vill. Sen är de bara att hoppas på Änglarna flyger högt på söndag och sänker Gnaget. Guldet ska hem till Glennarna!

Hahaha, ja just måste bara fråga, hur smart är de att leta efter en cykelnyckel som sitter i låset på den olåsta cykeln? så går de om man bara näääääästan kommer i Mensa, eller så hänger det ihop med hårfärgen, hahaha!

Imorn är de 400ingar, å ja e sugen!

26års väntan är över!

Äntligen har min alldeles egna Runners World kommit!!! inte så att jag fått vänta i 26år sen jag beställde, det gjordes för inte alls så länge sen. Men min EGNA! det är lika stort som att lära sig att behärska sina första steg, eller som när jag fick min första cykel. En tidning som alltid funnits hemma och nu är ju mitt hemma här där jag är, så nu är hemma på riktigt :o) Saknas bara en kaffekopp å en eller några till pepparkakor!

Två pass på en dag blir dubbelpass, så blir de idag. Det var kolsvart ute, det blåste och de kändes i hela luften att det är höst. Klockan hade precis passerat 07.00 och helt underbart skönt att jogga iväg å få röra på benen igen efter en hel långnatts stilla sömn. Det gick bra, men hade tänkt köra 1500m på rodden när ja passera ÖKK men insåg att byxorna skulle trassla sig, ommöjligtvis gå sönder ännu mer och ja bli sur, som en fågel i bur! Körde ministyrka hemma ist. 35situps! nyttrekord för höstträningen, började på 20 för nån vecka sen (kör inte så ofta som jag borde) inget antal heller som håller sig väl i snacket bland löparna. Men för mig en utveckling, utveckling är bra!
Nu ska jag gräva ner mig i den akademiska världen ett tag sen blir det fredagsmys på ÖKK, eller tills jag inte kan hålla mig längre från att slita upp förpackningen på RW och gräva ner mig där ist och fundera över den där kaninen på framsidan eller är det en hare eller helt enkelt en trött blåval på maskerad!?

Sist men inte minst ger jag det absolut rödaste kortet och utvisning till alla som missbrukar LÖPband runt om i landet och speciellt på ÖKK!

Måste bara få rikta lite stjärnglans över en vän

"Positivt då? Comebackande Martin Samuelsson såg pigg ut och kommer bli en injektion när han kommer upp i full form."

Ekängen IBK
Kul å läsa om att gamlingen kan ;o)

Nästa tillfälle att se den levande legendaren är mot Pålsboda,
söndag 25/10, i Mellringehallen 19.30

Mastodont träning

Igår cyklade jag iväg 17.30 hemma igen 21. Lång jogg från hallen till GIH, frostade av banorna med friktionen från våra gummisulor 20x200 snitt på 32, 7 (eller nåt liknande) 45vila, stillsam jogg tillbaka, STYRKA och sen stretch. Har aldrig mått bättre, utsliten var ordet. Senast jag använde det så var jag en tvärhand hög och hjälpte farfar i trädgården hemma i Åbytorp, så då förstår ni vikten i ordet. Idag är jag stel och har ont som vanligt i foten och hälsenor, försöker ignorera det för det mesta, men idag vankar jag fram likt en pingvin som skitit på sig. Men erfarenheten säger att de brukar ge med sig så smått efter 4-5 vankningar ToR köket.

Skolan ska förstatligas, coolt, eller? Jag fattar ingenting :oS FP vill att skolan ska lyda under staten, men C vill ha den kvar i kommunens styre och menar att det är ett måste för att skolan ska vara likvärdig i hela landet och drar parallelen till Polisen som är statlig men inte alls likvärdig.
Spelar det någon egentlig någon roll vem som skolan lyder under, det är väl fortfarande samma lärare som ska undervisa kidsen!? FP menar att kunskaps nivån har sjunkit de senaste 20åren och det verkar ju stämma, larmrapporterna haglar och är mer skrämmande än när TVpejlar gubben ringer på om man inte anmält TV innehav. Men är lösningen en statlig skola? Det som hela tiden händer är ju att lärarutbildningen förändras, eftersom att det är lärarnas fel. Så om de styrande är så övertygande att felet ligger där så borde de ha mer kyla i magen och låta några lärare hinna examineras med den "nya" lärarutbildningen, hinna få jobb och hinna förändra.

Eller så kan man bara satsa lite mer på skolan ekonomiskt, så att inte samhällsklyftorna bilr ett ännu större problem än vad det redan är i skolan (det lilla samhället) och öka lärartätheten. Jag har läst forskning som menar att just detta inte spelar någon roll med lärartäthet, men vem säger att en forskare alltid har rätt, att den är universial och resultatet statiskt, i den här frågan?

Mycket djup en tidsdags morgon. Förresten är det nån som har en lägenhet på ca 50-60kvm till å hyra ut eller köpa? Trött på vika på tårna i budgivningar. Pengar är inte allt... Men det ger ett mycket bättre läge i budgvningens djungellag. Survival of the fitest, eller ja richest (ni får ha överenseende med de utländska stavningen, jag ska inte bli engelsklärare, men kanske turisttyska ;o) ).

Hata är ett väldigt starkt ord!

Men jag HATAR verkligen att inte kunna sova! Var upp lite extra länge för att sova riktigt gott, men ändå så vaknar jag när det ännu är kolsvart ute och den enda som är vaken är John Blund, fast förstås inte hos mig... Finns så himla mycket att tänka på. Inge kul att va vuxen, längtar tillbaks till när jag va en liten skitunge. Störsa problemet då (vilket dagens skitungar inte behöver bry sig om) var att man inte alltid fick klisterbilder på lirarna i landslaget under fotbolls VM när man va å handla med mamma å pappa för att sätta in i samlaralbumet.

Skit samma, blir ingen 1/2mara idag, försöker ladda på inför Karlslundsloppet på söndag ist. Blir säkert kul och hade ställt in mig på att hänga med i täten, men irriterande med sömnen. Typ knappt 5h dagen innan är inte ok!

22dagar och 40min kvar, undra hur det går att sova natten innan då :oS

AD HOCS ROCKS - Seven Summits på skidor

Fortfarande har jag inte läst färdigt denna underbara och lustfyllda bok. En perfekt kompott av allvar, humor och inlevelse. Den enda som kan vara sur över att jag fortfarande läser den är möjligtvis min snälle morbror som lånade ut den för länge, länge sen. Men så blir ju upplevelsen av att läsa boken igen så mycket större, när han väl får tillbaks den...

Martin och Olof heter pojkarna man får följa, galet spännande och underhållande. Faktiskt den enda bok jag uppskattat mer än den annars hyfsat stående eftermiddags underhållningen that's 70's show. Och den enda boken som fått mig att hålla på att missa att komma iväg på träningen.

Citat för dagen blir:
Du är inte dum Olof... du har bara lite otur när du tänker.
-Martin försöker vara lite diplomatisk.

Hihihi! LÄS BOKEN, NU!

Misströsta icke, våren är räddad!

Sista dag för anm till våren är imorgon 15/10 missa inte de!

Själv ska jag läsa samhällskunskap i två år med början nästa år, tjihoo!
Va ska du plugga? Kärlek 10hp Grundnivå A? Då får du tänka om, för kärleken är inställd till våren, men vi får se, rätt va de är kanske den kommer tillbaka!

Testlopp ikväll 2km utgår från mässhallen, kom dit om du är sugen på att kuta fort. Jag är smidig som en katt efter behandling av sarafixar.se igår vilket borgar för en finfin tid, men har order om att pricka tiden 6.10min.
+6, 9m/s och heldags regn, blir lajbans på lördag! Nytt PB? de e frågan om...

Oktoberfest för Tysken är öl und wienerschnizel, för mig något helt annat...

1:a varvet 17.34min
2:a varvet 17.26min

Hungrig, trött efter första dagen på jobbet sen sommaren, ointresserad av att springa 10km SD själv i kyla och mörker i Marka... Trots allt så är jag riktigt nöjd med mig själv!

I'm alive!

Jaorå, trots dränkt i plugg har jag överlevt! Det är tufft att plugga på universitet iaf om man pluggar 125% det är ca 75% förmycket för att man ska kunna slappa runt och leva som en utbytesstudent i san fransisco eller i Skåne. Längtar tills ja bli penisionär! På sin höjd kan ja gå med i en studiecirkel i pro för att få snylt-äta fika, annars så kommer livet mest bestå av mata duvor och hytta med käppen åt små legister.

Körde 6x1000 i K-lund igår. Tiderna hölls inte, men verkade vara något som drabbat alla. Alla sprang för sakta, kan varit chall med mätningen, men tror snarare på slöhet, brukar ofta vara den mest otrevliga sanning som är den sanna när det kommer till löpning. Slöhet och bekvämlighet, två exemplariska exempel som gestaltar detta och något jag måste vända mig ifrån! En tanke jag hade på insidan av pannbenet när de va dags för styrka igår efter löpningen. Coach körde hårt med oss, men de finns inga genvägar! Och den euforiska känslan som infinner sig efter ett sånt pass är enorm och något jag vill uppleva igen, vilket jag lär få eftersom det här bara är början på vintergrundträningen 2009. Vintern då 300 får symbolisera något annat än Frank Millers Spartaner!

RSS 2.0