En löpare med abstinens

Host, host och hej svej dagboken! typ eller nått. Hatar att va under isen. Men de e la inte så farligt man kommer alltid upp igen men trist att inte få träna. Har tagit mig lite extra tupplurar de senaste två dagarna och köpt Esbiritox idag.

Men nu när jag inte tränar hinner jag med en massa annat.
  • Onsag kom kompisar å lirade Settlers, himla kul å träffa folk! länge sen de skedde (å tack för inflytt/förlovningspresenten Thomas skålen är tom nu så du får koma å fylla på!)
  • Torsdag och fredag 20-23 drog jag in feta cash på kneget. Kvällskörning med truckarna är alltid en höjdpunkt så länge man slipper långpallarna med t.ex. gradrobsstommar eller 21kg speglar på allt för hög plockplats för att det ska vara bekvämt för ryggen. Känner mig steloppererad idag.
  • Pluggat/pluggar mer än ja brukar, vilket också krävs för den här pedda kursen.
  • Har även forsatt uppbyggnaden av Elin's och mitt nya hem och packat Polon sjukt bra med IKEA-prylar å två systrar :o)
  • Bröllopsmässa (skojjsigt, vi har ju vart på sånt förr men nu är de ju på riktigt å senast fick jag avsytrat för att inte dra på oss onödig uppmärksamhet inför förlovningen.) Träffade på the dancing queen och uttryckte mitt fulla stöd. Jag vet vem jag kommer röata på på fredag iaf! SPETTAN FOR PRESIDENT! hon hade sin side kick Tobias med också. Trevliga sköningar de där!
  • Ikväll blir de bio med höga förväntningar på "Benjamin Buttons otroliga liv" (himla smart å ge Elin 2 biljetter, tack tack Hasse!)
Med andra ord det är ett mycket bra liv jag har utan löpningen också med vänner och en underbar fästmö, men det är knas hur mycket jag saknar löpningen å jag måste bli kry snart innan jag tjockar till för mycket.

Denna veckan finns det bara en: PER SJÖGREN!!!!!! PB med drygt 16sekunder på 3000m, SM 4a på 8.23.51

BUS is alive!

BUS lightning is alive! I helgen blev min älsade automobil i kördugligt skick igen och på torsdag ska den besiktigas. Går den igenom kommer jag fira med att vecka gummibanorna i hallen lite extra på kvällen, går den inte igenom kommer jag komma till hallen iaf för de e ett himla skönt gäng man tränar med. En riktigt goo grupp som har utformats under hösten!

Idag hade jag huvudvärk, som vanligt, innan träning, kände mig misspepp men drog mig iväg iaf. Något förvånad när jag såg att passet var på svettkällarn i kväll, passade mig bra eftersom inte glädjen var 100% närvarande. Inte blev det bättre när jag kom dit heller.

Jag fattar verkligen inte vad det är för vits att folk går eller snarare tar ett steg och innan nästa fot hinner fram hinner de tänka över vad de har gjort de senaste 20åren!!! Missbruk av löpband å de grövsta! Inte undra på att de måste servas ibland så illa de behandlas. Nej bort med super duperblåbärs slö amatör motionärerna från löpbanden eller skruva upp farten! Okej om man går fort och kommer upp i någon slags arbetsbelastning, men det som var idag var parodi! Gymmet är till för alla självfallet och jag ser inte snett på folk som har en annan ambitions nivå än mig (och jag är ingen überelit det är inte det jag säger). Men ett sådant beteende skär i mitt hjärta och jag kommer att somna gråtandes i kväll. Jag menar att det är skrämmande att de finns folk som antagligen går fortare och får upp en högre arbetsbelastning på hjärtat när de  är på väg till jobbet eller till toan, än de går när de ämnar att utföra en syselsättning de vill beteckan som träning. Att det har skett en tydlig uppsving av motionärer de senaste åren är fantastiskt och det är glädjande att folk bryr sig om sin hälsa, men det här på löpbandet var något helt annat än dessa sunda människor.

I ren frustration knappade jag in 5000m på rodden och började dra tokfokuserat. Med en av de där tidigare beskrivna i ögonvrån vilket gav extra kraft i dragen. Flöt in på en helt okej tid 19.42.4 vilket var över förväntan bra!

Ett tillägg från förra inlägget är att Petters PB på 800m på träningen var 2.12min, jag är ganska säker men min teflonhjärna kan svika mig. Hur som helst kommer den tiden inte gälla särskillt länge kan jag tänka mig...:o)

Risigt

Passade träningen i fredags pga kopfscmertzen und risig i halsen, petade i mig två ibuemetin igår och drog iväg och körde snabbdist. Det är inget jag rekomenderar och är kanske helt galet tom. hade hoppats på 15.50-15.55 på 5000m men de gick som de gick. 16.34 lufsade jag runt på. Slö, ofokuserad, ont i svanket och trött, tur att det inte är SM i Tantolunden imorgon då skulle jag vara orolig. Det är jag inte nu, utan fruktansvärt sugen på att hitta tillbaka till den grymma känsla som jag hade i höstas. 9.07 som bäst i vinter på 3000m första tävlingen inne nu i vintras trodde jag skulle kunna bli startskottet på fortsatta framgångar, men icke. Nu höjer jag blicken, ser över snödrivan och skymtar gröna gräsmattor på södernshöjder i STHLM.

Veckans spänstfenomen heter Tomas Bjurström!
Veckans grymling heter Per Sjögren som aldrig tycks bli trött och har nu nya och ännu snabbare skor!
Veckans PB sattes av Petter Kroon på 800m, tid x.xx.xx och tidigare nämde Perka på 1500. 4.04 grattis till er båda!
Veckans sköning får Toothpick som gett ordet snabbdistans och maxlopp en ny dimension. Med 1200m kvar på 5000m loppet stannar karln, jiddrar med Coach och joggar sedan vidare. Sluttid 17.11min!

Varför är jag född med snopp???

Det är alltid mannen som måste göra skit görat i hemmet, klippa gräsmattan, skura stian å rensa avloppet. Det sistnämnda åkte jag på idag. Tänkte att de skulle gå smidigt för jag hade fått lånat en göteborgsk super uppfinning av min far, ni vet den där som gör "sope rent i kröka" ni som inte sett reklamen på tv har inte missat något. Den funkar säkert göööör bra i Götet men här hemma på Hjälmarvägen blev det platt fall och betygsskalan neråträcker inte till för att beskriva hur nöjd jag är med Götetskandidat till Nobelpriset. Jag tryckte ner slangen enligt instruktionen å spolade i handfatet, men de rann lika trögt som innan. På't igen med samma resultat. Så tredje gången mata jag på slang lite extra men då ramla röret isär och det forsade ut vatten på golvet. Äckelvatten!!! Tur att jag inte hade Kaschmirtofflorna på mig! sagt och gjort jag hade nu 60min stinkande jobb framför mig för det var säkerligen inte rengjort i kröken på mycket, mycket, mycket läääänge.

När jag så skruvat ihop rörsystemet tänkte ja att, nu var jag allt duktig å Elin kommer bli så glad, ja är en riktig man! tar ett steg tillbaka å vänder på mig å ser en liten ful packning som jag missat klämma in i nått av rören!!! hade de varit en IKEA byrå hade det inte varit överraskande eller farligt, de händer ofta att de skickar med några extra skruvar i sina förpackningar för de är så många kunder som dribblar bort dom vid montering och så är ju möblerna stabila även med en ev. missad skruv. De var bara å felsöka å åtgärda.

Sen kom jag på varför jag är född med snopp!

Svaret fanns på SVT 2, 09.45. Det är mannens privilegium i livet att få titta på sport å då blev jag glad igen!

Kvällens träning 20x200m, inga större problem. Hade svacka mellan 7de-12e men annars så gick det riktigt bra. Fick draghjälp av mr.lobaloba Toothpick sista 5, de va skönt, tack tack! Ingen smärta i knät, märkligt eftersom att de fortfarande är lite svullet. Blev bara fasligt trött. Fiskbullar på menyn nu, se blir de relax å skingra tankarna ifrån tentan som är imorgon. Skippa sista åket och plugga aldrig kvällen innan...

Sjögren vart är du?

Sjögren sa att han skulle till GE galan, men jag kunde inte se honom i fältet över 3000m antar att jag får hålla mig till 800m fältet drar iväg, för inte är han väl där å små myser med tjejen å svullar i popcorn och läskeblask???


Träningen idag blev 15km skidor. Skulle vart 1.20löpning men kände mer för skidorna idag och med tanke på mitt små svullna högerknä så kändes det skonsammare. Men skidorna var en riktig njutning. Jag å en gubbe till i spåret som jag snart passerade och då klagade han över att han hade för korta skidor!!!??? dålig bortförklaring... låter kanske som att jag är den gamle legendaren Vegard Ullvangs son men de är ja då rakt inte. Tror att en Karlslundare skulle kunna åka ifrån mig med förbundna ögon... baklänges :o)


nu börjar 800m, måste spana efter Sjögren, hade!


Svettigt pulsband återfunnet, lyckan är total!

Tack Sara! Under min rent misserabla förra vecka fipplade jag bort både mobil å pulsband, glömde nyckel till föräldrarhemmet å hade ingen koll på mor, vilket gjorde att jag skamset fick vänta på att far skulle sluta jobbet, i 1h30min!!!! typ nått sånt :oS Missade kvaltiden för SM i Bollnäs, toppar allt skit med ett ömmande och svullet knä. Så därför jag mig den på att den här veckan skulle bli bra. Hitills har jag lyckats! Plöjde en bok på 24h, har gjort stora framsteg med bilen, varit snäll och rar mot gulleplutt Elin, träffat min trevliga svägerska med man, haft ett bra men jobbigt pass på ÖKK å så igår hitta Sara mitt pulsband å de e bara onsdag... Hon konstaterade att det luktade svett!!!???(det var nyligen duschat bör tilläggas)

Tillbaka till ÖKK-passet...eftersom att jag lagt inomhusloppen bakom mig nu så är det grundträning igen, de firade jag med lite extra tunga vikter på ÖKK. Fick jobba mest med en skivstång jag skulle få över huvet till axlarna/nacken, en man vid benpressen brevid kollade lite oroligt...
Grymast va nedjoggen på passet:
1*lutning 3.50fart upp till 1000m
0,5*lutning 3.40fart upp till 2000m
****
Mellantid 7.44min
****
(utan lutning nu)
3.30fart upp till 2500m
3.20fart upp till 3000m
****
Mellantid 12.09min
****
3.10fart upp till 3500m
3.00fart upp till 4000m
****
Sluttid 14.15min

15x400 de e GLÄDJE!

Inget konstigt de var bara å springa. Några sprang lite färre, men snabbare. Toothpick å ja dansade tillsynes oberörda runt på gummibanorna, NOT! konditionsmässigt var det " a nice walk in the park", men de knöt sig i vaderna. Snitt på ca 70, 45 vila. Ingen Bolt-fart men jag är glad å nu ska jag sova!

Härliga torsdag! å så några nötter...

Nötterna kan jag ta först. De e dom försäljare som står och skrävlar och snackar med varandra och inte bryr sig om sina kunder å nu snackar jag inte om personalen på Willys, de är kalas! men när man äntrar mobilbranchen (nu drar jag alla över en kam men de blir mer provocerande så :o) ) äntrar man männens värld, eller ett zoo om man så vill. Högljudda och allmänt störiga, ständigt sökande efter en hirakisk ordning i gruppen!?. Å så finns det forskar som undrar varför det är så himla mycke snack och "tuffa" jargonger i ett omklädningsrum för lagsporter, rapporten jag tog del av var inte överraskande en som hade fokuserat sig på unga fotbolls grabbar. Svaret till deras beteende tror jag delvis går att finna i mobilaffären jag besökte igår. Skulle vara intressant å veta hur mammorna är i dessa fall...

Träningen var jag inte alls upplagd för på kvällen, trött och ont i huvudet å allmänt less. Men det går det inte att vara länge när man kommer i sällskap med det härliga "Kroon löpargänget". Uppvärmningen spiceade vi till lite och sprang åt "fel" håll. Kul att se barken på björkarna på Gustavsviksrakan från andra sidan :oS Kass mage, men det är mer en regel än undantag. Intervallerna gick dock finfint! 2000-1000-2000, 6.27-3.16-6.15. nästan precis enl programmet. Det gick lätt och det var härligt! Kul med lite "nya" intervaller!

Skippade nerjoggen å drog till Åbytorp där jag lirade lite innebandy med de gamla vännerna från för i Betania. Rackarns kul! Klubba-boll var noll koll. Så jag fick förlita mig på min tjurskallighet och löpförmåga, räcker dock inte långt om man är en målsumpare av rang. Flest mål vinner är det ju som gäller...


Varannan dag syndrom

Nyducshad å luktar som man gjorde förr i tiden, kumla shampoo. Var ute med min gamle, men ack så atletiske far å lufsade runt. Ingen av oss hade en topppen dag så farten var jämn och långt under tröskelnivån. Det gick lätt igår på ÖKK men det fick jag betala idag i form av stela baksidor och träningsvärk i skinkorna! det var länge sen de, men inte mig emot, det är härligt med smärta när man vet att det gjort gott för kroppen och så även då för själen.

Nu vankas det lill lördagsmiddag, entrékotté med kantarell och paprikasås och fotboll. Såsen är kvällens svaga länk blir en ren improvisation av vad jag hittar i kylskåpet. Återkommer med resultatet. Lagerbäck sägs ha mönstrat ett ´"nytt och frächt" landslag och Källström sa igår nått att grabbarna måste ta plats våga ta för sig och att det aldrig har varit så lätt att få en plats i truppen. Kan det vara med en viss bitterhet för sin egna tröga karriär i landslaget mån tro... Jag säger lycka till till alla nya lirare och hoppas att de blir fler underhållande bolltrollare a'la Zlatan på plan ikväll.


Svettkällaren ÖKK

Det var sjukt många svettiga människor idag på ÖKK, men vilka kroppar... alltifrån nybörjaren till oss exemplariska löpare;o) haha, hyfsat självgod, men de har ja rätt å vara när jag ser ut som jag gör, haha, igen! Nu slutar jag, lovar! Passet gick bra idag. Framför allt löpningen gick mycket bättre än igår då 5x1000 + 5x100 stod för underhållningen. Det känns fint efter en miserabel insats i helgen.

Annars har jag smuttat på en tårta, till kontrast till mitt annars så nyttiga liv. Yddémannen fyllde år å bjussa, såklart skulle han ha presenter också och många fina t.ex. ett gäng kycklingar i Malawi, bananfodral med tillhörande Fyffes banan, Pez å en virkad intressant kreation i rosa av Sara.

By the way så har vi flyttat, min kära fästmö å jag, till Hjälmarvägen 13b. Kom gärna förbi! Heldre 10 vänner på fika än fika på 10 vänner!
By the way så har min telefon försvunnit, eller så kan man säga att jag dribblat bort den. Högst och tämligen osmart. Typiskt! Men himla lunkt å skönt, ingen som hetsar om jag rent hypotetsiskt skulle råka vara sen.

"per aspera ad astra"

Har aldrig varit mer levande för mig. Slagen, men inte knäckt. Tilltuffsad, men inget som inte går att göra något åt. "There is no tomorrow" ekade i huvudet på uppvärmningen igår inför 3000m "Raka spåret". Joggen gick lätt och det kändes som att idag var den stora dagen kommen när 9.07 skulle åtminstonne bli 8.59. 3000m inomhus verkar inte vara min grej, eller jag har iaf gjort det till inte min grej. Möjligt är det den smått hettsiga inställningen till att jaga 9min som fått mig på fall, eller så är det så att jag inte är bättre... just nu!
Efter passeringen 2000m på 6.02 var det som om en ful liten gubbe sprang ikapp mig och band ihop min ben så att inte steget gick att ta ut, som coach så fint satte ord på min känsla. Lägg där till att han (den fule lille gubben sparkar mig i skrevet så att överkroppen sjunker ihop, luften börjar ta slut så att armpendlingen dras upp och jag springer och gör upercuts (troligtvis felstavat) på min hakspets. Där mina vänner har ni känslan den sista delen av loppet. Det säger sig självt att jag måste springa fortare så att den där fula lilla gubben inte hinner ikapp mig igen!

RSS 2.0