Energi köpes!

Trött i ögonlocken, trött i benen vart är min energi? borde studsa och göra volter för snart är de ju jul och de senaste 26åren har just julen varit ett tillfälle som jag sprudlande har längtat efter. Nu är det de motsatta, klart de ska bli kul och så men jag vet inte är det åren som gör sig påminda eller är det så att jag slutat tro på tomten?
Går troll i min löpning också, 2x10x200m i måndags var långt ifrån någe topplopp inte heller igår kunde jag prestera någon löpning jag är stolt över. 2000m 6.17min 4x150m 1000m-DNF (180m) sällan sånt inträffar! Innan hade jag just snackat med Coach å sagt att jag gillar att få kämpa lite, när det blir jobbigt då är de kul. Så va sjutton håller jag på med? Dags att halka på pedalerna på cykeln hem, få en klassisk pungkross och vakna till, eller!?

Appropå energi så tror jag faktiskt EU har överträffat sig själva, för en gångs skull, och överaskar med ett bra förslag! Förslaget gäller att bildäck ska börja "energiredovisas" precis som disk- och tvättmaskiner redan görs och det ska göras med den skalan också, vilket gör det lätt att förstå för kunden. Bränsleförbrukning och någon miljötjosanhejsan ska det baseras på. BRA EU guldstjärna i kanten! Men jag är fortfarande skeptisk till Europas största förening för gubbar å gummor som har för höga löner, för låga idéer och USA komplex!

Jag kan tänka mig köpa SAAB förresten, är det någon mer som vill bli delägare?

Testlopp med blodsmak

Nu på morgonen var jag hos en sån där sjukgymnast, en sån där som man besöker om man inte riktigt är i gängorna. Min häl har gängat ur lite nästan, fattade jag det som. Den är svullen och gör ont, går runt i pissetofflor mitt i vintern nu! Knas! Någon form av överansträngning i högra vaden också, eller nåt sånt. Först verkade det allvarligt, men sen verka han byta åsikt lite. Först fick jag inte träna, men sen fråga jag en gång till å då fick jag, men skulle ta det lugnt. Morrmorr, men bättre än inget. Blir liksom en konstig situation då jag inget hellre vill än att träna, men samtidigt inte ha ont.

 

Drog iväg till hallen och körde uppv 4km, smärtan i hälen försvinner tänkte jag bara jag blir varm. En liten publik med gamla löparrävar hade samlats. Självfallet hade de förhoppningar om att få se århundradets testlopp. Tyvärr var de flesta av oss löpare som faktiskt var ombytta trots diverse krämpor, lite låga och osäkra på form. Mer tändvätska än snacket behövdes inte. Bestämde att på tredje varvet då smäller det, eller om jag får chans från start. Drog på mig DS Racer och det gjorde ännu ondare med de mer sparsamt uppbyggda och hårdare hälkappan. Skit samma, här skulle springas, jag var ju ombytt å fokusera mer positiva tankar än att rikta energin mot att snacka. Fick en finfin start, tryckte på och fick en lucka ganska omg. Lite spänd i kroppen och flöt inte ut ordentligt, vid 1000m? tassar Tim och Albin förbi. Jag orkar inte svara, börjar göra ont i bröstet och smaka blod, kroppen blir sur antagligen inte helt återställda efter maran. Blir less och joggar resten av varven.

 

Tim 5.51

Albin 5.54

Putte 6.18

Momme 6.24

Vi var fler som sprang men har inga tider på dom.

Positivt var min start idag, att våga trycka på lite. Det tar jag med mig. När det är på riktigt då blir det annat med avslutningen också!

 

Tack familjen Nilvér för en härlig gårkväll. Sigge var som vanligt charmig, men kul å träffa föräldrarna till honom också. Blir inte så ofta men när det väl blir, blir de bra :o)


Dessa britter...

Dom har verkligen ingen koll på nåt, eller iaf inte kondomer. Läste studenttidningen Studentliv nr4/09 där man kunde läsa om Englands förenade studentkårer som vill få fler sig för könssjukdommar. För att studenterna ska få arslet ur vagnen erbjuder dom studenterna gratis alkohol!!??
Det som förvånar än mer är att en studie gjord på 2200 brittiska studenter där var trejde tror att det finns små små hål i kondomen där HIV-viruset kan ta sig igenom!!?? hihihi! typ som ett gore tex material då eller!? där regnet "inte" kan ta sig igenom men fukten från kroppen kan ta sig ut.
Den gratis alkoholen som delades ut kanske skrämde iväg de sista grå kusarna från stallet bland dessa "var trejde".

Ha en trevlig helg!

Baka pizza på ÖKK

500m max rodd, nån minut för jäsning, sen serverades det pizza i keramiksstolen på ÖKK igår. Inget nytt PB heller men inte långt ifrån, så helt godkänt. Bonstig känsla i ben och huvud efteråt. Snackar om att man blir knäsvag när kärleken skoningslöst slår till, igår var det nog en kombination av vaccin och syra.

Stod ca 1h50min i kö för att göra denna samhällsinsats. Vill egentligen inte ta spruttan, tänker inte bli sjuk, men gör det för att säkra upp min omgivning. Vill ju inte vara orsaken till att nån annan drabbas. Roligast var de fem grabbarna som kom gåendes baklänges från vaccineringen. Jag har hört om den där biverkningen men inte tagit den på allvar förens nu.
AthenClassicMarathon i profil från min GPS klocka
(klickbar bild)


Athen Classic Marathon

Nu har jag varit hemma alldeles för länge för att inte ta mig tid å skriva några rader om Aten.

 

Denna resa som blev oförglömlig på många vis. Jag knäckte ett helt gäng sidor bortåt 250-300 i en bok jag hade med, blev nästan som ett begär att bara få läsa vidare. Har aldrig tidigare upplevt det, men förstår nu min kära fästmö lite mer när hon sitter okontaktbar med näsan i någon tegelstens roman, eller alldeles förspännande tantsnuskbok :oP

 

Maran som jag faktiskt hade blivit lite nervös inför veckan innan pga min mycket sparsamma distansträning gick fantastiskt bra! Nytt familjerekord och nytt pb så de stod härliga till!

 

Alarmet gick av 5 på morgonen å strax där efter ringer vaknauppsamtalet, ”visst visst ja e vaken” mumlar jag.” lägg på så jag kan få somna om tänker jag. Men i nästa stund får jag en mental spark i röven av mig själv å studsar upp. Laddar på med en minimala frukostpåsen från hotellet och toppar upp det med egenhandlade delikatesser. Tänk på de om du åker dit, frukostpåsen är ynklig!

 

Lagom till frullen passa också himlen på att öppna sig och monsun regnet smattrar likt en högtryckstvätt på turbo mode mot markiserna och jag tappar suget lite, men fokusera omg om. Har jag åkt hit så ska jag banne mig kuta och ha kul!

 

tiderna förutom 1/2maran och mål är mina från klockan om de inte stämmer med de övriga så...

Regnet fortsätter falla om än i något mindre omfattning. Termometern visar på 16gradig värme. Växlar några ord Hultsfred gubben som tycker de är lite väl svalt, ???? Allan Torstesson, med gedigna meriter från STHLM maraton, bästa 40åring när det begav sig!

 

Sagt och gjort 0900 grektid så släpps vi iväg, några snabbare killar som tror de kommer vinna några ännu snabbare som vet att de kommer ha en realistisk chans på att vinna.

 

4km behärska dig, maratonlöpning handlar om disciplin. Du vet va britterna sa på bussen, ”starta försiktigt och sänk farten ytterligare, ändå kommer du springa för fort”

5km 20.47min (126)

9km ja är värre än en ko som idisslar frukosten smakar inte gott längre

9,9 km ser jag en blå bajamaja är det meningen

10km -20.46min (119)- snabbstopp ca 3dl vätska mindre å ja springer obehindrat vidare

12km visslar en trudelutt (från nån scen ur Schilling gänget tror jag det var) för att ha nåt att göra.

11-14km flyger förbi gubbarna som passerade mig vid stoppet ”han kommer krokna, det måste han” hör jag nån bittert mumla.

15km 20.52min

17km ENERVIT min bästa vän och första kullen avklarad!

18km nästa kulle inleds

20km 20.05min

1/2maran 1.27,21 officiell tid (93) det här går ju riktigt, riktigt bra ju. Springer och småskrattar. Solen försöker komma fram, värmen och fuktigheten tilltar, växthuseffekt!

25km 21.03min shit va folk är rädda för en backe! Plockar gubbe efter gubbe, passerar också en elitsnubbe som verkar klappat igenom totalt, småjoggar på sidan av.

27,5km min bäste vän hälsar på igen ENERVIT is da’ shit!

30km (67)

31km ”väg under gång” stegen blir dramatiskt mindre och krampen är läskigt när nu i framsidan på båda påkarna, bara över krönet sen får du ner för och kan ta ut steget igen. KÄMPA DÅ!!!! Öka frekvensen om steget blir mindre, det är för din egen skull!!!

35km 39.21min så trött vid 30 att jag missade knäppa förra femman. Nu rullar de på.

36km ta han framför du orkar. Du kommer aldrig få ett bättre avlut på en mara!

37km All in nu, för din egen skull, du är så himla grym!

38km att han aldrig ger sig seg gubbe

38,5km äntligen om, men där framme är ju en till, plocka han också…

39km aldrig mer en mara utan distansträning, lova dig det!

40km 17.36min det börjar droppa från himlen igen. Kopplar bort huvvet.

Mål 2.48,36min officiell tid, nytt familjerekord, PB och ENORM LYCKA!!!

Minst ett år till med huvudfokus på kortare, sen…

Ego sidan med stilstudier Marathon-Photos

Athen Classic Marathon


Grattis Albin!

17 barrer inte att leka med!


Vad de vill skydda?

Varje gang jag gar upp till syntagma torget passerar jag en sakerhets snubbe. Ser dock ut att vara av varierande sakerhet pa dom, allt i fran yngre gubbar till jatte gammal gubbe. Igar nar jag gick hem tittade gubbe som jag passerade nagon timme tidigare pa klockan ocksa, dom har sten koll. Men jag blir sa himla nyfiken pa vad de skyddar. Ser typ ut som ett garage platport, ganska sliten. Fran taket ar en mastodont jarnbalk nerfirad i vajrar. Balken vilar pa fyra jarn "stubbar" som vardera ar forseglade med kraftiga hanglas plus att det sitter liknande pa porten... Ar det tomtens verkstad? kronjuvelerna? eller ar det sa att det ar det som ar innanfor denna miniatyr av "the rock" utanfora san fransisco, Alcatraz?

24gradig varme, bla himmel med lite moln puffar och hyfsat blasigt. Kan inte klaga, blir 42.195km fest imorgon!

Annars ar Aten ett levande kaos. Trafik overallt, taxisar och bilar uppblandat med kamikatze piloter pa tva hjul, samt bussar, tradbussar och sparvagnar. har varit ute och shoppat idag, men de blev inte mycket annat an det som kunde stoppas i magen och det som fanns pa maraton expot. Mina basta pafyllningar i garderoben ar det dock inte. Till att borja med gratis tischan som var slut i small, fick ta medium men tanker tvatta den i 90, sen ar det pike' troja som inte heller fanns i small, snubben rekommenderrade large (dam) jag ar inte frammande for sant och slangde pa mig den. satt finfint, men nar jag kommer hem och testar utan tischa under observerar jag hur jag inte fyller ut den utsvanga nederdelen som just gor det till en dam modell har jag nu lart mig den harda vagen, till min trost kopte jag dock en turist tischa fran adidas i small, och den passa, helt underbart! Men inte nog med allt detta sa toppar jag upp det med ett paraflax, det har jag ju i alla fall behov av nar jag kommer hem. Ska bara laga det. nar jag faller upp det pa mitt lilla rum ser jag rakt igenom, det ar hal i skiten, produktions fel, sommarna ar otajta. Men vad sager man, det ar Grekland, det ar kaos!

Zurich

hallo jetz bin ich in zurich, alles gut!
Jag ser fram emot att snart vara framme i Aten. traffade pa tre kufar pa vag fran sverige, en lookalike kongolasse pa pricken. men dom maratonravarna skulle vidare till nice for maran dar. en gubben sa att maran var latt och undrade vart de branta partierna var pa banan, han hade da inte upplevt nagra... rak motsats vad min bror har berattat. mojligvis vill gubben halla fanan hogt?! Tipset var dock att halla mig frasch till sista milen da det rullade pa fint och manga vardefulla minuter kunde plockas dar. ska gora mitt basta, men framfor allt springa och njuta, le och kanske skratta lite. For lopningen ska vara kul det ar da det gar som bast!

hittills har jag dragit igenom ett antakl artiklar i RW och hojdpunkten far sagas vara repotaget fran sport vi minns. sa himla klockrent repotage och en sida av eliten som man inte alltid upplever. pa dansgolvet siktade jag aven en lokalkandis, kalle var pa hugget a vifta sina lurviga. mycket underhallande!

Nu ar det dags for boarding, hade bra i svedala,  varme och sol vantar pa mig maste rusa!

RSS 2.0